Bastian Buus på Misano: Skal forsvare føring i europæisk GT4-mesterskab

Foto: Bastian Buus Racing

Den unge danske Porsche-kører Bastian Buus stiller den kommende weekend op til sæsonens anden afdeling af GT4 European Series på Misano. Her skal den 17-årige racerkører forsvare sin føring i mesterskabet.

Bastian Buus fik en drømmestart på 2020-udgaven af GT4 European Series, da han sammen med sin tyske medkører, Jan Kasperlik, sluttede første afdeling som førende i mesterskabet. Dermed er der lagt pres på skuldrene af den kun 17-årige racerkører fra Kolding, når han den kommende weekend stiller til start i anden afdeling af den benhårde serie på den italienske Misano-bane.

– Det er helt fantastisk at være førende i serien, endda som rookie. Jeg havde ikke turdet drømme om at komme så flyvende i gang i mit første mesterskab som GT-kører, og vi vil bestemt gøre alt for at beholde vores position. Når det er sagt, så er der fem afdelinger endnu, og vi har primært fokus på at komme godt igennem weekenden og få så mange point med hjem som muligt. Mesterskabstitlen kan vi begynde at tænke på, når vi nærmer os slutningen. Misano er jo igen en bane, som er helt ny for mig, men jeg håber, at de mange timer i simulatoren har gjort en forskel, når vi kommer i gang med de første træningssessions. Vi kan se frem til en weekend, hvor vi ikke får så meget træningstid som i første afdeling, så derfor må vi være effektive, forklarer Bastian Buus.

– Vores BOP (Balance of Performance, styrkeforholdet mellem bilmærkerne, red.) er blevet ændret i den gode retning, og det kan måske give os noget ekstra fart. Efter vores succes på Imola i første afdeling er vores ambitioner uden tvivl løftet en smule, men vores håb og forventninger til weekendens løb er stadig at gennemføre begge løb uden fejl og skader og slutte så højt oppe på listen som muligt. Vi bliver meget glade, hvis vi stadig fører mesterskabet søndag aften.

Bastian Buus stiller igen op med det tyske Porsche-team Allied-Racing hvor han skal dele sin blå 718 Cayman GT4 #22 sammen med den erfarne GT4-kører og runner-up i 2016-mesterskabet, Jan Kasperlik. GT4 European Series er det officielle europæiske mesterskab i den populære GT4-klasse, som udover Porsche også supporteres af topmærker som Mercedes-AMG, Audi, BMW, Aston Martin og McLaren.


Hver afdeling af GT4 European Series afvikles som to 60-minuttersløb med køreskifte undervejs. Kvalifikationen til begge løb skydes i gang lørdag formiddag, mens første løb flages grønt lørdag eftermiddag, efterfulgt af andet løb søndag formiddag. Begge løb kan følges live via seriens website.

TIDSPLAN – GT4 EUROPEAN SERIES – MISANO

Fredag 7. august
12.00 – Træning #1 (60 min)
16.30 – Træning #2 (60 min)

Lørdag 8. august
10.30 – Kvalifikation #1 (20 min)
11.00 – Kvalifikation #2 (20 min)
16.30 – RACE #1 (60 min)

Søndag 9. august
09.45 – RACE #2 (60 min)

Livestreaming og opdateringer: https://european.gt4series.com/live

Giv os gerne et like på Facebook og følg vores gruppe Nyt om Motorsport – så får du altid det nyeste!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: