Bastian Buus stadig optimist efter skuffende løb på Lausitzring

Foto: Porsche AG

Bastian Buus havde en blandet weekend på Lausitzring, hvor danskeren sikrede sin første pole position i Porsche Carrera Cup Deutschland – men missede topresultaterne.

Bastian Buus er flyvende Porsche Carrera Cup-serien, hvor den 19-årige dansker i år har sikret podieresultater og sejre både det franske og tyske mesterskab samt i topserien Porsche Mobil 1 Supercup. Den forgangne weekend på Lausitzring blev imidlertid en skuffelse for Buus og Allied-Racing, som trods en stærk pole position i kvalifikationen sluttede sjette afdeling af Porsche Carrera Cup Deutschland udenfor top-fem i begge ræs.

– Lørdagens ræs blev startet i regnvejr efter en safetycar, og jeg kom uheldigvis til at låse mit ene forhjul under nedbremsningen til første sving. Jeg røg af banen, mistede en masse positioner, fik kæmpet mig lidt tilbage og sluttede på en sjetteplads. I weekendens andet ræs startede jeg fra en sjetteplads, men undervejs i løbet fik jeg kontakt med en konkurrent. Mit højre baghjulsophæng brød sammen, men det lykkedes mig at kæmpe mig i mål på en niendeplads, forklarer Bastian Buus.

– Enormt skuffende at sikre sin første pole position i det tyske mesterskab og så tage hjem med to så dårlige løbsresultater. Det gode er, at den her slags weekender er meget sjældne for os. Vores niveau har været meget højt hele sæsonen, og der er stadig to afdelinger af mesterskabet tilbage, så jeg er stadig meget optimistisk omkring at slutte sæsonen på podiet. Vi er blevet nogle erfaringer rigere denne weekend og ser frem mod næste ræs.

Efter en dommervotering blev Bastian Buus tildelt en straf for kontakten med modstanderen i weekends andet ræs, hvilket sendte danskeren ned på en 14. plads i løbet. Buus stepper samtidig ned fra en tredje- til en fjerdeplads i mesterskabet.


Næste afdeling af Porsche Carrera Cup Deutschland finder sted den 23.-25. september på Sachsenring. Inden da skal Bastian Buus i aktion med Lechner Racing i Porsche Mobil 1 Supercup den 26.-28. august på Spa-Francorchamps.

Bastian Buus Racing

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: