Bastian Buus tog ny GT4-sejr på Misano

Foto: Foto: Bastian Buus Racing

Ny triumf for den unge Porsche-kører Bastian Buus, som for anden weekend i træk sikrede sig en klassesejr i det europæiske GT4-mesterskab.

Det blev en blandet weekend for den unge danske Porsche-kører Bastian Buus, som kæmpede med en punktering i weekendens første GT4-løb på den italienske Misano-bane – men til gengæld gjorde stærkt comeback i weekendens andet løb, hvor han sammen med sin tyske teamkammerat, Jan Kasperlik, sikrede sig sæsonens anden sejr i Pro/Am-klassen.

#22 Allied Racing Porsche 718 Cayman GT4 CS MR Jan Kasperlik – Bastiaan Buus

– Det blev en weekend, som startede skidt, men sluttede suverænt. Fantastisk, at jeg kan tage endnu en sejr med hjem i min debutsæson. Kæmpe tak til Jan og hele holdet bag Allied-Racing, som virkelig gav os en stærk bil denne weekend. Bare ærgerligt, at vi desværre missede et topresultat i lørdagens løb, lyder det fra Bastian Buus.

Den 17-årige dansker lå ellers solidt i feltet, efter at han havde overtaget den blå Porsche 718 Cayman GT4 fra Jan Kasperlik i weekendens første løb, som blev afviklet lørdag eftermiddag. Bastian Buus formåede i sit stint at lukket hullet til de konkurrenter, som kæmpede om andenpladsen, men måtte pludselig køre i pit med et punkteret hjul.

– Det var enormt frustrerende! Vi havde en rigtig god fart i bilen, og vi nærmede os en podieplacering. Efter turen i pitlane røg vi langt ned ad listen, og så var der ikke så meget at gøre. Vi gik glip af gode point, og samtidig mistede jeg muligheden for at vise mine evner.


Inden weekendens to løb havde Bastian Buus dog allerede vist sin fart, da han kvalificerede den blå Porsche fra Allied-Racing på en andenplads i Pro/Am-klassen, hvilket bestemt er godkendt for en rookie. Alligevel var den unge racerkører ikke tilfreds med sin indsats.

– Jeg kunne have gjort det bedre. Kvalifikationerne er virkelig noget, jeg skal arbejde med. Jeg har endnu ikke formået at sætte den optimale omgang sammen. Men det skal nok komme, lyder det fra Bastian Buus.

Næste opgave for Bastian Buus, Jan Kasperlik og resten af holdet bag Allied-Racing er tredje afdeling af European GT4 Series, som afvikles på tyske Nürburgring den 4.-6. september.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: