Conrad Laursen ikke tilfreds efter sæsonpremiere på F4 Italian Championship

2022_05_conrad_laursen_f4_imola_5
Foto: Prema Powerteam

Det blev ikke til de håbede topresultater for Conrad Laursen, som sluttede udenfor pointene i alle tre løb i sæsonpremieren på det italienske Formel 4-mesterskab på Imola.

Conrad Laursen havde håbet på en stærk sæsonstart i det italienske Formel 4-mesterskab, men fik imidlertid ingen point med hjem fra åbningsløbet på Imola. Den 15-årige juniorkører fra Prema Powerteam kæmpede med at finde farten på den italienske Formel 1-bane, og en afkørsel i weekendens første løb gjorde ikke udfordringen mindre.

– Det var generelt set en forfærdelig weekend. Under træningen var min fart udmærket, og vi fornemmede potentiale til en placering i top-fem. Desværre får jeg ikke sat en optimal omgang sammen i første kvalifikation og må nøjes med en niendeplads. I anden kvalifikation vælger jeg, ligesom konkurrenterne, at gå ud på slicks, selv om banen stadig er lidt våd, men kan slet ikke få greb. Jeg kører i pit for at skifte til regnvejrsdæk, men i mellemtiden bliver der givet rødt flag, så jeg misser igen min chance og ender med at starte langt nede i feltet i de to første ræs, forklarer Conrad Laursen.

– I første løb får jeg en god start, og farten er god, og jeg når at tænke, at der kunne være potentiale til et podie, da min teamkammerat foran mig pludselig bremser langt tidligere, end jeg forventede. Jeg når at undvige, men snurrer af banen, og dér sluttede løbet for mig. Heldigvis rammer jeg ikke andet end gruset, så bilen bliver hurtigt klar til andet løb, hvor jeg igen får en rigtig god start. Igen er farten god, men jeg skal forbi en del biler, og undervejs laver jeg en dum fejl, rammer en konkurrent, ødelægger min frontvinge, og slutter løbet langt nede i feltet.

– I tredje og sidste løb starter jeg fra en 16. plads, kommer godt afsted, men finder aldrig rigtig farten. Jeg kommer forbi nogle biler og slutter på en 13. plads, så heller ingen point dér. Generelt set tre ringe løb, og en skidt start på det italienske Formel 4-mesterskab. En weekend, hvor jeg må tage ved lære af mine fejl og kigge fremad. Det gode er, at der kun er én uge til næste afdeling af det tyske Formel 4-mesterskab på Hockenheim, hvor jeg er tilbage i bilen og kan få mere fart i kroppen.


Næste opgave for Conrad Lausen er anden afdeling af ADAC Formula 4, som finder sted i Store Bededagsferien, 13.-15. maj, på den tyske Formel 1-bane Hockenheim.

Conrad Laursen 

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: