Danish Esport Racing Championship: Dramatik og tætte kampe på Imola

Foto: DERC

Fjerde afdeling af DERC-mesterskabet blev afviklet på italienske Imola, hvor den mesterskabsførende Lasse Bak endnu en gang udbyggede sin føring efter to spændingsfyldte løb.

København, 10. januar 2020 – Fjerde afdeling af årets DERC-mesterskab blev afviklet onsdag aften på Ferraris historiske hjemmebane Imola, og igen leverede serien action, spænding og tætte kampe – og igen lykkedes det for Lasse Bak fra RS Competition af øge sin mesterskabsføring.

Rapport – løb 1

Den mesterskabsførende Lasse Bak fra RS Competition startede fra en pole position med Martin Christensen fra sim-performance.com og Mikkel Gade Prologue React E-Sport på de to efterfølgende placeringer. Bak kom ikke optimalt afsted og fik i første sving kontakt med Martin Christensen, som tog føringen, mens der længere nede i DERC-feltet skete et større sammenstød. Oppe foran lagde Christensen og Bak afstand til Mikkel Gade, men duellen betød, at Gade snart indhentede de to kamphaner igen. Gade blev også involveret i kampen, hvilket så gjorde det muligt for Team Redlines Marcus Jensen at komme frem og blande sig. Herefter fulgte en række omgange med skiftende føringer, før Mikkel Gade overtog førstepladsen, mens Lasse Bak røg af banen og faldt helt tilbage til fjerdepladsen. Gade måtte dog senere forlade banen grundet for højt antal straffe, og så var Marcus Jensen i front – foran Martin Christensen og Andreas Jochimsen fra Ronin SimSport. Jochimsen måtte dog ligeledes fortrække til pitten for at tage en straf, hvilket betød, at Marcus Jensen kunne køre over målstregen som vinder af aftenens første løb – med Lasse Bak og Nick Madsen fra Team Brask på en anden- og tredjeplads.

Rapport – løb 2


I aftenens andet løb startede Martin Christensen fra pole position foran Lasse Bak og Marcus Jensen. Christensen fik endnu engang en god start, dog kun frem til første chikane, hvor den ellers erfarne kører fra sim-performance.com forlod banen (og kom tilbage på en sidsteplads), hvilket overlod førstepladsen til Lasse Bak. Samme situation var nær opstået for Mikkel Gade på løbets anden omgang, men Gade klarede den dog ved blot at miste en enkelt position til Magnus Wasteson fra Team Magnus Wasteson. Længere nede i DERC-feltet opstod tæt kamp mellem Martin Bertelsen fra RS Competition og en af bilerne fra Team Brask, hvilket endte, da Bertelsen forlod banen og ramte væggen. Det var dog Nick Madsen, som leverede løbets største crash, da Team Brask-køreren med 10 minutter tilbage af løbet ramte muren så hårdt, at hans Ferrari blev sendt godt op i luften. Og mens Lasse Bak kørte sig eget løb i front med god afstand til forfølgeren, spidsede kampen om andenpladsen til mellem Frederik Jørgensen og Magnussen Wasteson, mens Mikkel Søndergaard fra sim-performance.com også lykkedes med at blande sig. Nærkontakt mellem Jørgensen og Wasteson gjorde det dog muligt for Marcus Jensen at komme forbi de tre biler i sidste sving, og således blev vinderen af aftenens andet løb Lasse Bak fra RS Competiton, mens Marcus Jensen og Mikkel Søndergaard krydsede stregen på en anden- og tredjeplads.

Lasse Bak: Kæmpe optur igen at øge føringen!

Således blev det til en dramatisk fjerde afdeling på Danish Esport Racing Championship, men igen lykkedes det for Lasse Bak komme fra Imola med mest succes. Den hurtige simkører fra RS Competition kunne nemlig igen udbygge sin føring i mesterskabet – stadig med konkurrenterne Mikkel Gade og Martin Christensen på anden- og tredjepladsen.

– Første løb var virkelig godt ræs, og nærkontakt er umuligt at undgå, når vi ligger så tæt. Det var bestemt ikke mit bedste løb, men jeg havde heller ikke helt vænnet mig til mit nye rig. På den måde var det godt, at jeg kom til Imola med et godt forspring – og endnu bedre, at jeg kan tage videre til næste afdeling med et endnu større forspring i mesterskabsstillingen, lyder det fra Lasse Bak.

Løbet på Imola var sæsonens fjerde løb, hvilket betyder, at Danish Esport Racing Championship nu er halvvejs igennem sæsonen. Femte afdeling af det virtuelle mesterskab afvikles den 29. januar.

Gense begge løb med action-højdepunkter her:
https://www.youtube.com/watch?v=drioxI4DpRQ&feature=youtu.be&t=1637

Mere info på www.esport-racing.dk

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: