Dansk Ferrari-sejr i Belgien: Nicklas Nielsen styrkede VM-føring

Foto: Nicklas Nielsen Racing

Den danske Ferrari-fabrikskører Nicklas Nielsen kørte lørdag det bedste ræs i sin karriere, da han sammen med AF Corse-teamet sikrede en klassesejr i sjette afdeling af World Endurance Championship på Spa-Francorchamps. Danskeren øger dermed sin føring i verdensmesterskabet.

Det var en lykkelig Nicklas Nielsen, som lørdag kunne stige ud af sin Ferrari og modtage sejrspokalen efter en suveræn indsats i sjette afdeling af World Endurance Championship på Spa-Francorchamps. Den danske fabrikskører krydsede målstregen på en førsteplads i GTE Am-klassen efter et tre timer langt tripple-stint, som den hurtige fabriksører selv betegner som sin karrieres foreløbigt bedste præstation.

– Fantastisk resultat for hele teamet! Og uden tvivl den personligt bedste præstation i mit liv. Inden løbsstart lignede vi alt andet end sejrsfavoritter, men teamet gjorde et kæmpe arbejde, og vi lykkedes med den perfekte strategi, trods de udfordrende vejrforhold. Mine to teamkammerater fik kørt bilen godt og sikkert gennem halvdelen af løbet, og så fik jeg ellers tre timer i bilen, hvor det både handlede om at spare på brændstoffet og være konstant på farten og samtidig hente positioner. Det var noget af en udfordring, men samtidig helt fantastisk, lyder det fra Nicklas Nielsen.

Ferrari-trioen Nicklas Nielsen, Emmanuel Collard og Francois Perrodo startede løbet fra en femteplads i GTE Am-klassen efter en tydeligt svær kvalifikation, hvor især Porsche var overlegen og besatte de første tre pladser. Det var da også konkurrenterne fra det tyske mærke, som var den største udfordring under det seks timer lange WEC-løb, som ikke blev mindre kompliceret af at starte i voldsom regn.

– Jeg kan ikke være gladere end jeg er lige nu. Først og fremmest leverede vi varen og sluttede stik imod forventningerne med det bedst mulige resultat. Samtidig øger vi vores føring i mesterskabet og kan bære et stærkt moment videre til 24-timersløbet på Le Mans i næste måned.


24-timersløbet på Le Mans bliver debut for Nicklas Nielsen, men inden da skal danskeren køre anden afdeling af GT World Challenge Endurance Cup, som afvikles den 5.-6. september på tyske Nürburgring. Også her stiller Nielsen op for AF Corse-teamet – og nu sammen med fabrikskollegerne James Calado og Alessandro Pier Guidi.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: