Dansk rookie dominerer Ferrari Challenge: Frederik Paulsen ny mester

Foto: Formula Racing

22-årige Frederik Paulsen havde debut som racerkører i juli. Nu er den danske Formula Racing-profil kåret som mester i verdens mest prestigefyldte mærkeserie, Ferrari Challenge.

Da den tidligere elitesvømmer Frederik Paulsen stillede til start i sæsonens første afdeling af Ferrari Challenge Europe på Imola-banen i juli, var det danskerens debut som racerkører. De færreste havde nok forventet, at den uerfarne rookie hurtigt både ville sikre pole positions og vinde løb – og endnu færre have havde troet, af Paulsen ville opnå titlen som mester allerede inden finalerunden.
Men således er det altså gået for det lynhurtige stortalent som søndag sikrede sig mesterskabet i Trofeo Pirelli Am-klassen på Misano World Circuit.
– Det føles fantastisk at have taget titlen som Am-vinder, eftersom motorsport er en ret ny disciplin for mig. Jeg er naturligvis meget tilfreds med min indsats, og jeg er enormt glad for, at al den forberedelse, jeg har gjort fra begyndelsen og frem til nu, har båret frugt. Men jeg er langtfra den bedste til det endnu. Jeg har stadig masser at lære, lyder det fra Frederik Paulsen.
Frederik Paulsen forbløffede både fans og hele organisationen bag Challenge-serien, da han startede sæsonen ud med at sikre en pole position i sin allerførste kvalifikation til sæsonåbneren i juli. Efter seks afdelinger – syvende og sidste afdeling afvikles først i november – har den 22-årige dansker sikret i alt ni pole positions og syv løbssejre, hvilket er imponerende resultater for en utrænet Challenge-rookie.
– Det mest udfordrende for mig har ikke umiddelbart været selve dét at køre bilen. Det sværeste har klart været det mentale, altså konstant at skulle sætte mig op til at gøre det godt hver eneste gang. Jeg fandt hurtigt ud af, at man ikke vinder racerløb på én hurtig omgang. Derfor har jeg, weekend efter weekend, forsøgt at blive bedre til at præstere fra første kvalifikation og så levere en stabil performance over hele weekenden. Her har hele Formula Racing-teamet naturligvis været en kæmpe hjælp, for jeg har bestemt også lært, at du ikke vinder et løb uden et fantastisk crew bag dig. Jeg ser virkelig frem til finalen. Det eneste dårlige ved at have sikret titlen er, at det også betyder, at sæsonen er ved at være slut.
Frederik Paulsens mesterskab kommer i kølvandet på endnu en – på trods af restriktioner i forbindelse med Covid-19 – stærk sæson for Formula Racing, som siden 2017 har markeret sig som et af de mest succesfulde teams i Ferrari Challenge-serien. Teamet fra Lyngby har gennem årene sikret flere kører- og teammesterskaber. Blandt andet vandt den nuværende danske Ferrari-fabrikskører og Le Mans-podievinder, Nicklas Nielsen, den generelle mesterskabstitel Formula Racing-bil.
– At se en nybegynder som Frederik Paulsen opnå titlen som Challenge-mester i sin første sæson er jo fantastisk. Udover hans øjensynligt store talent, så er det også en blåstempling af vores team, som består af dygtige og professionelle ildsjæle med mange års erfaring i serien. Allerede inden Frederik satte sig i sin racerbil har vi brugt mange timer i vores egen simulator, så han var så godt forberedt som muligt. Vi er alle sammen utroligt glade og stolte over hans præstation, lyder det fra teamchef hos Formula Racing, Allan Jørgensen.
Udover Frederik Paulsens dobbeltsejr i weekenden lykkedes det også for Formula Racings luxembourgske kører, Olivier Grotz, at kæmpe sig til to stærke podieplaceringer – og det samme gjaldt for teamets svenske kører, Christian Kinch.
Næste opgave for Formula Racing er syvende og sidste afdeling af Ferrari Challenge Europe, den store Finali Mondiali, som afvikles den 5.-8. november.
Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: