Drømmeweekend for Frederik Schandorff: Vandt GT World Challenge-premiere på Imola

Foto: Frederik Schandorff Racing

Den danske Lamborghini-juniorkører Frederik Schandorff tog en suveræn Silver Cup-sejr i GTWC-premieren på Imola søndag.

Frederik Schandorff fik en drømmestart på GT World Challenge Europe Endurance Cup, da han sammen med Patrick Kujala, Alex MacDowall og resten af Barwell Motorsport sikrede en sejr i Silver Cup-klassen i det tre timer lange løb på Imola.

– Fantastisk afslutning på en optimal weekend! Alt har spillet fra start. Vi satte nogle gode tider allerede under fredagens test, og i lørdagens kvalifikation sluttede vi som hurtigste Lamborghini og på en tredjeplads et godt stykke oppe i det hurtige felt mellem alle fabrikskørerne. Man kan tydeligt mærke, at teamet har god erfaring med langdistanceracing, både med hensyn til strategi og det effektive arbejde i pitlane. Samtidig havde de givet os en rigtig god bil, som blev ved med at være kampdygtig undervejs i hele løbet, lyder det fra Frederik Schandorff.

Det var Schandorff selv, som startede løbet i den sorte Lamborghini Huracán GT3 EVO #78 fra Barwell Motorsport, og med 46 startende biler forløb dét alt andet end fredeligt. Danskeren måtte da også selv en tur udenfor banen i et af løbets første sving, men kom hurtigt retur på asfalten og fandt farten igen. Værre gik det for andre biler, som bragede hårdt i væggen, hvilket udløste en del perioder med gule flag og safetycars.

Schandorff, Kujala og MacDowall befandt sig på tredjepladsen i Silver Cup-kategorien i størstedelen af det tre timer lange løb, men da klassens to førende rivaler fik nærkontakt, udnyttede Lamborghini-trioen muligheden for at stryge forbi og tage førstepladsen, som de holdt frem til målflaget.


– Det var den bedste start på mesterskabet, som vi kunne tænke os. Kæmpe tak til teamet og mine to teamkammerater for en fantastisk indsats. Nu gælder det bare om at bære momentet videre til næste afdeling på Nürburgring, siger Frederik Schandorff.

Anden afdeling af GT World Challenge Europe Endurance Cup afvikles på den tyske Formel 1-bane til september. Næste opgave for Frederik Schandorff er imidlertid anden afdeling af det italienske GT-mesterskab, som også finder sted på Imola – dette foregår den 28.-30. august.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: