European Le Mans Series: Mikkel Jensen udgik fra Barcelona-løb efter suveræn pole position

Foto: JEP/European Le Mans Series
Foto: Foto: JEP/European Le Mans Series

Den danske BMW-fabrikskører måtte sammen med sin tyske teamkammerat, Jens Petersen, udgå fra weekendens afdeling af European Le Mans Series, som ellers lignede en sejr til de to LMP3-kørere og Eurointernational-teamet.

BARCELONA, SPANIEN, 21. JULI 2019 – Mikkel Jensen skød tredje afdeling af European Le Mans Series på Circuit de Barcelona-Catalunya godt i gang med en suveræn pole position. En påkørsel fra en konkurrerende LMP3-racer under løbet betød imidlertid, at danskeren og hans tyske makker måtte udgå fra en føring.

– Enormt skuffende afslutning på noget, som godt kunne have sluttet med et topresultat. Vi vidste fra begyndelsen, at vi havde et problem, som vi ikke kunne nå at fikse, da bilens motor begyndte at lække kølevand. Dette var dog ikke den direkte årsag til, at vi udgik, forklarer Mikkel Jensen.

Det var danskeren, som startede lørdagens fire timers lange løb fra en pole position i LMP3-klassen efter en suveræn kvalifikation tidligere på dagen. Jensen kørte et godt stint, hvor der blev opbygget god afstand til forfølgerne, før bilen blev givet videre til den tyske makker, Jens Petersen.

Mikkel Jensen: En ærgerlig afslutning


– Herefter var vi heldige med at blive splittet fra resten af feltet af en safetycar, hvilket gav os et forspring på næsten en hel omgang. Da løbet igen blev givet frit, begyndte bilen imidlertid at miste power som følge af kølevandsproblemet, og efter nogle omgange blev vi indhentet af de andre LMP3-biler. Desværre vælger en af konkurrenterne at køre direkte ind i Jens, så han ryger i gruset, hvilket bliver enden på vores løb.

Mikkel Jensen får dog allerede den kommende weekend chancen for at jagte et nyt trofæ, når han stiller op til 24-timersløbet på Spa-Francorchamps, som er en afdeling af Intercontinental GT Challenge-mesterskabet. Her skal danskeren forsøge at vinde det prestigefyldte løb i en fabrikssupporteret BMW M6 GT3.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: