Efterskole laver Danmarks første eSport Racing-linje

Foto: Tronsøskolen

Fra næste skoleår kan unge, der elsker at spille racing-spil på computeren komme på eSport Racing efterskole.

TronsøSkolen i Grindsted har i flere år været Danmarks førende efterskole på motorsport området med sin Gokartlinje. Nu har skolen valgt at tilbyde linjen eSport Racing, hvor eleverne kører gokart på meget avancerede computere også kaldet simracing.

”Vi kan se en god synergi i at oprette en eSport Racing linje, da eleverne på vores traditionelle Gokartlinje også bruger mange timer i racer simulatorerne på skolen, og det er selvfølgelig særligt i vintermånederne. Samtidig vokser eSport helt enormt i disse år, og de unge som interesserer sig specifikt for racing, dem vil vi nu tilbyde et spændende efterskoleår,” forklarer Toni Hessner forstander på TronsøSkolen, om baggrunden for den nye linje.

Forstanderen forventer at kunne byde velkommen til 10 – 12 elever på den nye eSport Racing linje til august.

Sunde computerspillere


En af underviserne på den nye linje er den tidligere professionelle racerkører Tommy Schröter. Han var den første motorsportscoach i Danmark, som introducerede simulatortræning som redskab i sin undervisning af racerkørere.

”Jeg er sikker på, at eSport Racing er den næste store disciplin inden for eSport, fordi det er den eneste disciplin, hvor erfaringerne kan tages direkte videre til virkelighedens udgave. Jeg glæder mig til at skulle arbejde med de unge, og de vil opleve, at blive undervist og arbejde på samme måde som F1- og Le Mans-kørere gør, når de træner i simulatoren. Det er effektiv træning, som hurtigt rykker dem,” fortæller Tommy Schröter. Undervisningen vil også omfatte læring i kost, mentaltræning, fysisk træning og der vil være værkstedsundervisning. Og selvfølgelig skal eleverne også ud og dyste konkurrencer i simracing mod andre.

Markedets bedste udstyr

Den anden underviser på linjen er Dennis Hedegaard, som er uddannet automekaniker og har mange års erfaring i gokart. Dennis er ansvarlig for Gokartlinjen og eSport Racing linjen og underviser bl.a. i fysisk træning.

”Vi har bygget et par topprofessionelle simulatorer med det bedste udstyr på markedet. Simulatorerne bruger vi til at træne køreteknik, løbssimulationer og meget mere. Da eSport Racing er direkte sammenlignelig med virkelighedens sportsgren, så vil eleverne komme gennem mange af de samme emner og opgaver, som eleverne på Gokartlinjen, og hvis man har lyst, så skal man selvfølgelig også ud at køre gokart på bane,” uddyber Dennis Hedegaard.

Fakta:

Fra august 2020 udbydes linjen eSport Racing
Man kan vælge eSport Racing linjen med 9. eller 10. klasse
TronsøSkolen er en efterskole og fri fagskole
Skolen tilbyder 9. og 10. klasse samt erhvervslinje
TronsøSkolen har følgende linjer: Hest (Tronsø Equestrian) Landbrug, Teknik/Metal og Auto, Gokart og eSport Racing

Læs mere på www.tronsoeskolen.dk

Simulatorudstyret på TronsøSkolen:

• Simucube 2
• Heusinkveld Sim Pedals Sprint + Ascher F28-SC
• AMD Rysen5 3400 G
• AMD Radeon 5700xt
• MSI 32” curved skærm
• Specialdesignet rig i aluminium

Giv os gerne et like på Facebook og følg vores gruppe Nyt om Motorsport – så får du altid det nyeste!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: