Formula Racing hentede nye trofæer i sæsonpremiere på Ferrari Challenge Europe

Foto: Formula Racing

Det danske Ferrari Challenge-team sikrede fire flotte pokaler i den udskudte sæsonpremiere på Ferrari Challenge Europe.

Den forgangne weekend lykkedes det endelig for verdens mest prestigefulde mærkeserie at give grønt flag for en ny sæson. Første afdeling af Ferrari Challenge Europe blev afviklet på den italienske Imola-bane, og trods strenge Covid-19-restriktioner og et reduceret antal kørere lykkedes det alligevel for Formula Racing at sikre en ny stribe pokaler til samlingen.

Det danske team stillede med fem kørere til 2020-premieren, og det var især den unge debutant Frederik Paulsen, som tog opmærksomheden. Trods den tidligere elitesvømmer fra Nordsjælland aldrig tidligere har deltaget i et racerløb, sikrede han en suveræn pole position i weekendens første heat i Trofeo Pirelli Am-klassen, hvor han også sluttede på en flot andenplads. På tredjepladsen var en anden Formula Racing-kører, den luxemburgske Olivier Grotz – og de to Formula-kørere sluttede på præcis samme positioner i søndagens løb.

I Coppa Shell Am-løbet var Formula Racings tyske kører, Boris Gideon, tæt på også at slutte på podiet, da han krydsede målstregen i sin Ferrari 488 Challenge under et halvt sekund fra tredjepladsen.

– Det har helt klart været en positiv weekend, selv om det grundet Covid-19-restriktionerne har været en noget anderledes Challenge-oplevelse, end vi er vante til. Flere af vores faste kørere har måttet udeblive grundet rejserestriktioner, og generelt mangler vi de mange Ferrari-fans og aktiviteterne omkring løbsweekenden, som gør Challenge-serien til noget særligt, lyder det fra Allan Jørgensen.


– Når det er sagt, så er vi vildt glade over at se to nye Formula-kørere slutte på podiet i begge weekendens løb. Frederik Paulsen tog endda en imponerende pole position til sit allerførste racerløb, hvilket jeg ikke tror er sket før i Challenge-seriens historie, og sammen med Olivier Grotz sikrede han fire flotte trofæer til teamet. Dét lover godt for den videre sæson, og vi kan næsten ikke vente med at komme på banen igen i Barcelona, hvor vi forhåbentlig kan stille med et større hold af kørere.

Næste afdeling af Ferrari Challenge Europe afvikles på den spanske Formel 1-bane, Circuit de Barcelona-Catalunya, den 17.-19. juli.

FERRARI CHALLENGE EUROPE 2020

3.-5. juli – Imola, Italien
17.-19 juli – Circuit de Barcelona-Catalunya, Spanien
31. juli-2. august – Portimao, Portugal
28.-30. august – Mugello, Italien
11.-13. september – Spa-Francorchamps, Belgien
25.-27. September – Misano, Italien
4.-7. november – Yas Marina Circuit, Abu Dhabi

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: