Formula Racing i Barcelona: Klar til anden afdeling af Ferrari Challenge Europe

Foto: Formula Racing

Efter en solid start på det europæiske Ferrari Challenge-mesterskab er Formula Racing nu klar til sæsonens anden afdeling, som afvikles på Formel 1-banen i Barcelona den kommende weekend.

Formula Racing har siden 2017 markeret sig som et af de stærkeste hold i den europæiske Ferrari Challenge-serie. Teamet fra Lyngby har vundet mesterskaber hvert år de seneste tre sæsoner, og dén tradition har man ingen planer om at lave om på. Trods omstændighederne omkring Covid-19 kunne Formula Racing igen i år stille med en trup af kørere til Challenge-sæsonens første afdeling tidligere på måneden, og her viste én af holdets debutanter, Frederik Paulsen, sig som en potentiel mester i 2020-sæsonen.

Den tidligere elitesvømmer havde faktisk ikke tidligere kørt et racerløb, da han satte sig i en Ferrari 488 og stillede op for Formula Racing i første afdeling af Challenge-mesterskabet på den italienske Imola-bane. Og netop derfor var begejstringen stor, da Paulsen sluttede på pole position i karrierens første kvalifikation! Danskeren sikrede sig herefter to imponerende andenpladser samt hurtigste løbsomgang og kunne således indtage en solid andenplads i mesterskabsstillingen.

– Vi er kommet godt fra start, og vi er ret vilde med at se en debutant på podiet i allerførste hug. Fordelen ved Covid-19 er, at vi efter genåbningen har fået en travl kalender og ikke behøver vente så længe mellem afdelingerne. Ulempen er desværre, at mange af de kørere, som skulle have repræsenteret Formula Racing, stadig ikke har fået mulighed for at stille til start grundet diverse rejserestriktioner. Vi er et dansk team med en international besætning af kørere, og det mærker vi bestemt i disse tider, lyder det fra teamchef hos Formula Racing, Allan Jørgensen.

Formula Racing stiller til start med tre kørere, når anden afdeling af Ferrari Challenge Europe flages grønt den kommende weekend. Udover danske Frederik Paulsen repræsenteres teamet også af tyskeren Boris Gideon og Luxembourg-køreren Olivier Grotz. Mens Paulsen og Grotz stiller op i Pirelli Trofeo Am-klassen, skal Gideon i kamp i Coppa Shell Am-klassen. 2019-vinderen i Shell Am-klassen, danske Henrik Jansen, står også anført på startlisten, men er imidlertid blevet forhindret i at deltage. Løbet afvikles igen uden tilskuere og med et begrænset antal folk i garagerne


– Vi glæder os som altid til at komme ud og kæmpe for trofæerne. Og Barcelona-banen er på flere måder en fantastisk bane med sit topmoderne Formel 1-layout og meget hurtige flow, som traditionelt indbyder til gode kampe og dueller, lyder det fra Allan Jørgensen.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: