Jan Magnussen stiller i weekenden op til anden afdeling af FIA World Endurance Championship, hvor han sammen med Anders Fjordbach, Dennis Andersen og resten af High Class Racing skal kæmpe for et topresultat i LMP2-klassen.

Efter en suveræn weekend med tre løbssejre ud af tre mulige til sæsonpremieren på TCR Denmark på Ring Djursland, skal Jan Magnussen nu i aktion under sydligere himmelstrøg, når danskeren stiller op til anden afdeling af VM-serien for sportsvogne, FIA World Endurance Championship, på Portimao.

Annonce:

På den 4,7 kilometer lange portugisiske racerbane, som også lægger asfalt til Formel 1-feltet, skal Jan Magnussen forsøge at sikre et topresultat sammen med Anders Fjordbach, Dennis Andersen og resten af det danske LMP2-team, High Class Racing.

– Vi havde en udfordrende sæsonstart med en niendeplads på Spa-Francorchamps, hvor vi kæmpede med topfarten. Samtidig var det også vores første løb i en helt ny konstellation, og selv om vi gerne ville have sluttet med et bedre resultat, så lærte vi alligevel en masse undervejs hele processen. De erfaringer tager vi med videre til Portimao, som for mig er en helt ny bane. Men det er også en bane, som jeg ser pænt meget frem til at udforske. Det er få år gammel og topmoderne racerbane, som alligevel er ret oldschool i sin udformning. Du har bakker, og du har hurtige sving, og så har du en ekstrem hurtig langside. Det ligner en bane, som lægger op til kampe, og hvor du virkelig har noget at vinde eller tabe, hvis du satser, lyder det fra Jan Magnussen.

Magnussen, Fjordbach og Andersen har 10 konkurrenter at kæmpe imod i den benhårde LMP2-klasse, som danner det næststørste felt i weekendens WEC-løb. Eventen skydes i gang med træning fredag eftermiddag, mens lørdag byder på to yderligere træningssessions samt kvalifikation. Søndag flages det otte timer lange VM-løb grønt klokken 12.00 dansk tid, og fans kan følge med live på TV 2 PLAY, Eurosport, Motorsport.TV samt på den officielle WEC-app.

FIA WORLD ENDURANCE CHAMPIONSHIP
TIDSPLAN – PORTIMAO

Fredag 11. juni
15.15 (16.15) – Træning #1 (90 min)

Lørdag 12. juni
09.35 (10.35) – Træning #2 (90 min)
14.00 (15.00) – Træning #3 (60 min)
18.20 (19.20) – Kvalifikation (10 min)

Søndag 13. juni
11.00 (12.00) – RACE (8 timer)

Følg med LIVE: Eurosport, Motorsport.TV, WEC App

Forfatter: Pressemeddelelser

Denne artikel er indsendt af et team, en kører eller anden aktør i motorsporten. Boxengasse er dermed ikke afsender på indholdet og kan ikke holdes ansvarlig for eventuelle stødende kommentarer.

Skriv et svar