Frederik Schandorff klar til at vinde nye trofæer med Lamborghini

Foto: Frederik Schandorff Racing

Frederik Schandorff gør sig klar til et travlt efterår, hvor den 23-årige Lamborghini-juniorkører stiller op i tre forskellige GT3-mesterskaber.

Efter en bragende 2019-sæson, hvor danske Frederik Schandorff sikrede sig hele 15 løbssejre og yderligere 29 podieplaceringer, var den 23-årige Lamborghini-juniorkører klar til en travl 2020-kalender med det italienske superbilsmærke. Som så mange andre racerkørere har Schandorff imidlertid måttet sætte karrieren på Covid-19-pause fra midten af marts – men efter mere måneders tomgang kan racerkøreren nu endelig melde ud om årets aktiviteter.

– Det har været forfærdeligt at skrue helt ned for alting. Især efter en fed 2019-sæson, hvor der var fuld knald på det hele. Jeg havde håbet at kunnet bære det stærke moment fra sidste år ind i den nye sæson, men sådan skulle det ikke gå. Det eneste positive er, at krisen har været ens for alle. Ingen har haft fordele af det her, og vi starter alle fra samme sted igen. Og så har det alligevel ikke været så skidt endda, for jeg har brugt en masse tid med min nye træner, som løbende har overvåget min fysiske træning via et armbåndsur. Det har givet mig en helt ny og mere effektiv måde at træne på. Jeg var i fantastisk god form sidste år, men alligevel kan jeg tydeligt mærke, at jeg er i endnu bedre form nu, lyder det fra Frederik Schandorff.

Den danske racerkører, som gjorde lynkarriere, da han i begyndelsen af 2018 blev udtaget til Lamborghini Squadra Corse Academy og på rekordtid blev forfremmet til officiel juniorkører, stiller fortsat op til tre forskellige GT3-mesterskaber i 2020 – men nu med ændrede kalendere.

Schandorff skal sammen med det britiske Barwell Motorsport forsøge at vinde den europæiske langdistanceserie GT World Endurance Cup, som skydes i gang med et sekstimersløb på Imola den 26. juli. Dette løb følges op af endnu ét på Nürburgring til september, et 24-timersløb på Spa-Francorchamps til oktober samt finalen på Paul Ricard den 15. november. I dette mesterskab skal Frederik Schandorff dele sin sorte Lamborghini Huracán GT3 EVO med finske Patrick Kujala samt WEC-løbsvinderen og ELMS-mesteren Alex MacDowall.


Derudover skal danskeren også køre den asiatiske version, GT World Challenge Asia, som er reduceret fra seks til fire løbsweekender, startende på Sepang-banen i Malaysia den 12.-13. september – og med finale samme sted i december. Schandorff deler her sin grønne Lamborghini fra det italienske VSR-team med malaysiske Afiq Yazid, som tog det asiatiske Trofeo-mesterskab i 2018.

Endelig stiller Frederik Schandorff også op i det italienske GT-mesterskab for VSR, hvor danskeren imidlertid skal køre endurance-mesterskabet i stedet for det tidligere annoncerede sprint-mesterskab. Italian GT Endurance, bestående af fire tretimersløb, indledes på Mugello den 19. juli, og her deler Schandorff sin Lamborghini med Danny Kroes og Tuomas Tujula

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: