Frederik Schandorff klar til tre store GT3-mesterskaber med Lamborghini

Foto: Frederik Schandorff Racing

Efter et forrygende 2019 tager den danske Lamborghini-juniorkører Frederik Schandorff endnu et vigtigt step i karrieren, når han i 2020 stiller op i tre store GT3-mesterskaber i Europa og Asien.

Efter et succesfuldt 2019, som blandt andet bød på en sejr i 24-timersløbet i Dubai, et verdensmesterskab i den benhårde Lamborghini Super Trofeo-serie og samlet 15 løbssejre og yderligere 29 podieplaceringer, er den danske Lamborghini-juniorkører Frederik Schandorff klar til endnu en travl sæson med det italienske sportsvognsmærke.

Den 23-årige racerkører, som gjorde lynkarriere, da han i begyndelsen af 2018 blev udtaget til Lamborghini Squadra Corse Academy og derefter blev forfremmet til Young Driver, stiller op i hele tre GT3-mesterskaber i 2020-sæsonen. Danskeren skal sammen med britiske Barwell Motorsport forsøge at vinde den europæiske Blancpain GT World Challenge Endurance Cup og teamer samtidig op med italienske VSR i GT World Challenge Asia og det italienske GT-mesterskab. I både Italien og Asien skal Schandorff køre med Lamborghinis hovednummer, 63.

– Der bliver knald på igen i år, og jeg er utrolig glad og taknemmelig for, at det kan lade sig gøre at annoncere så fedt et program. Det kun ét år siden, at jeg havde min debut i en GT3-racer, og nu skal jeg kæmpe med i tre forskellige store mesterskaber. Kæmpe tak til både Lamborghini og til min personlige sponsor, PR Electronics. Jeg ser frem til at teame op med Barwell og VSR, som begge er fabriksstøttede teams med masser af sejre bag sig. Ved at deltage i mesterskaber i både Europa og Asien får jeg rigtig meget køretid og kommer til at køre på nogle af verdens mest berømte racerbaner, hvor jeg håber at kunne opretholde det stærke moment fra 2019, siger Frederik Schandorff.

Kæmper for fabrikskontrakt i 2021


GT World Challenge Europe Endurance Cup, som skydes i gang den 19. april på Monza, afvikles over fem afdelinger, inklusive 24-timersløbet på Spa-Francorchamps, og her skal Frederik Schandorff dele sin Lamborghini Huracán GT3 EVO med britiske Jordan Witt samt WEC-løbsvinderen og ELMS-mesteren Alex MacDowall.

GT World Challenge Asia flages grønt den 28.-29. marts på Sepang-banen i Malaysia og afvikles over seks løbsweekender á to løb, og her skal Schandorff dele bil med malaysiske Afiq Yazid, som tog det asiatiske Trofeo-mesterskab i 2018.

Italian GT Championship Sprint indledes den 15.-17. maj og byder på fire løbsweekender á to løb på de ikoniske racerbaner Monza, Mugello, Imola og Vallelunga, og her vil Schandorff kæmpe for den prestigefulde italienske titel med hollandske Danny Kroes, som sikrede den europæiske Super Trofeo-titel i 2019.

– Det er nogle stærke profiler, jeg skal kæmpe sammen med, hvilket både giver gode chancer for at skabe topresultater, og samtidig giver mig mulighed for at blive målt op mod nogle, som har mere GT3-erfaring end jeg. Min ambition er at blive fabrikskører for Lamborghini i 2021, så derfor skal min performance være helt i top, lyder det fra Frederik Schandorff.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: