Italian GT Championship: Frederik Schandorff tilfreds med andenplads på Imola

Foto: Frederik Schandorff Racing

Den danske Lamborghini-juniorkører Frederik Schandorff sluttede på en stærk andenplads i anden afdeling af det italienske GT-mesterskab, som blev afviklet på Imola-banen søndag.

Frederik Schandorff nåede målet om en podieplacering på Imola, som søndag lagde asfalt til anden afdeling til endurance-udgaven af Italian GT Challenge. Efter en udfordrende start på det tre timer lange racerløb lykkedes det nemlig for danskeren og de to teamkammerater fra VSR-teamet, hollandske Danny Kroes og finske Tuomas Tujula, at køre den grønne Lamborghini Huracán GT3 EVO over målstregen på en andenplads.

– Det er et stærkt resultat og samtidig en klar forbedring fra første afdeling, hvor vi slet ikke var konkurrencedygtige. Denne gang greb vi forberedelserne anderledes an og fokuserede på at finde det rigtige setup. Jeg var i bilen det meste af træningen, hvor vi fik prøvet en masse forskellige ting af, og det resulterede en langt stærkere bil end sidste gang. Det er en fantastisk fornemmelse, når man arbejder hårdt for sagen og så mærker fremskridt, lyder det fra Frederik Schandorff.

Danskeren erkender dog sin skuffelse over, at teamet måtte kalde den grønne Lamborghini ind til et ekstra pitstop under løbet, hvilket muligvis kostede holdet en sejr. Et sammenstød med en konkurrent krævede førstehjælp til en skadet fronthjelm, men det lykkedes altså for de tre kørere at hente det meste af den tabte tid ind igen.

– Selvom vi missede sejren, så har det været en rigtig god weekend for vores placering i mesterskabet. Vi sluttede nemlig foran de tre bedste fra første afdeling, og derfor er vi nu tilbage i kampen igen.


Med andenpladsen på Imola har Schandorff, Kroes og Tujuala indtaget fjerdepladsen i Italian GT Championship, blot seks point fra det førende hold. Tredje afdeling af mesterskabet afvikles den 18.-20. september på Vallelunga-banen.

Frederik Schandorff skal dog allerede i aktion igen den kommende weekend, 5.-6. september, hvor årets anden afdeling af GT World Challenge Europe Endurance Cup afvikles på Nürburgring. Her skal danskeren forsøge at gentage sæsonpremierens sejr sammen med Patrick Kujala, Alex MacDowall og resten af Barwell Motorsport.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: