Jan Magnussen efter WEC-løb på Sebring: Effektiv test forud for Le Mans

Foto: Richard Prince

Jan Magnussen, Antonio Garcia og Mike Rockenfeller sluttede på en ottendeplads i WEC-løbet 1000 Miles of Sebring, som var en effektiv test forud for 24-timersløbet på Le Mans.

SEBRING, FLORIDA, 16. MARTS 2019 – Det blev til en ottendeplads for Jan Magnussen, Antonio Garcia og Mike Rockenfeller, som fredag repræsenterede Corvette Racing i 1000 Miles of Sebring. Løbet, som blev afviklet over otte timer, indgår i World Sportscar Championship, hvorfor Corvette-trioen kæmpede mod nogle af de konkurrenter, de vil møde til 24-timersløbet på Le Mans til juni.

– Resultatmæssigt gik det ikke som håbet, men en væsentlig del af opgaven var også at teste os selv mod den konkurrence, som vi kommer til at møde på Le Mans til juni. Her fik vi bevist, at vi kunne være med på farten blandt fabriksbilerne fra Porsche, BMW, Ford, Ferrari og Aston Martin. Samtidig fik vi kørt en masse data ind, som kan hjælpe os i 12-timersløbet i morgen, lyder det fra Jan Magnussen.

Solid indsats fra start

WEC-løbet var blot ét af de to store løb, som Jan Magnussen stiller op i henover weekenden. Lørdag går det nemlig løs med det legendariske 12 Hours of Sebring, som danskeren har vundet fem gange og deltaget i hvert år siden 1999. I år skulle Magnussen, Garcia og Rockenfeller så varme op med et otte timer langt løb fredag.


Det var Antonio Garcia, som startede i bilen fra en femteplads efter en solid kvalifikation fredag, og spanieren var flyvende fra start og lavede blandt andet en modig overhaling, som senere blev kåret som løbets bedste i klassen. Garcia havde avanceret til en fjerdeplads i GTE PRO-klassen, da et kritisk dæktryk pludselig gav problemer med at holde farten, men efter et pitstop lykkedes det igen den gule Corvette C7.R at finde rytmen og komme tilbage i kampen.

Underholdende kampe i GTE PRO-klassen

Jan Magnussen overtog bilen og fortsatte den gode stil med hurtige omgangstider og underholdte i sit næsten to og en halv time lange dobbeltstint de over 100.000 tilskuere med heftige dueller, hvor blandt andet en Ferrari fra AF Corse-teamet fik danskerens Sebring-erfarne speederfod at mærke.

Trods den gode fart og et stærkt arbejde i pitlane kunne Magnussen, Garcia og Rockenfeller imidlertid ikke helt matche de mere rutinerede teams i WEC-serien, som kører under et anderledes reglement end det amerikanske IMSA-mesterskab, hvor Corvette Racing har hjemme.

Chancerne blev ikke bedre af, at et massivt regnvejr brød ud over Sebring International Raceway i løbet sidste halve time. Uvejret forårsagede et uheld med en prototype og udløste en safetycar, som førte det samlede felt forbi det ternede flag ved midnat – her med Corvette-trioen som nummer otte ud af GTE PRO-klassens i alt 11 fabriksbiler.

Jan Magnussen, Antonio Garcia og Mike Rockenfeller skal allerede på arbejde igen lørdag morgen. Årets udgave af 12 Hours of Sebring – hvor Corvette #3 starter fra en tredjeplads – flages grønt klokken 10.40 lokal tid (15.40 dansk tid).

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: