Den tredobbelte DTC-mester skifter til CUPRA i 2021-udgaven af det danske TCR-mesterskab og indgår samtidig ambassadøraftale med den danske importør af det spanske performancebrand.

Jan Magnussen kunne tidligere på året meddele, at han har indgået en treårig køreraftale med TCR-teamet LM Racing og skifter fra Volkswagen til CUPRA i 2021-sæsonen af den danske topserie. Nu styrkes samarbejdet med det spanske performancebrand, som vil anvende den erfarne racerkører som ambassadør for mærkets offensiv på det danske marked.
– Det er en kæmpe ære for mig at knytte bånd med et så performanceorienteret brand som CUPRA. Det er et fremadstormende mærke, som har mange nye og spændende ting på vej. Både hvad angår traditionelle racerbiler med forbrændingsmotor, men også når det gælder elektrisk racing. Der er ingen tvivl om, at de elektriske racerbiler bliver en del af fremtiden, og der en række spændende ting på vej, lyder det fra Jan Magnussen.
Hvor CUPRA tidligere var benævnelsen for de sportslige modeller fra Seat, er mærket i dag skilt ud i en selvstændig division, som egenhændigt står for design og udvikling af modellerne. Den første egenudviklede personbil fra CUPRA er SUV-modellen Formentor, som netop er introduceret i Danmark, og som både kommer med en traditionel brændstofmotor og som plug-in-hybrid.
– Jan Magnussen har gennem mere end 25 år været et kæmpe navn i både dansk og international motorsport, og hans karriere i alt fra Le Mans, over Formel 1  til NASCAR understreger hans evne til konstant at søge nye udfordringer. Jan er Europas mest vindende racerkører, så vi er stolte af at kunne præsentere ham som del af vores hold. Vi er et rigtig godt match for hinanden, lyder det fra administrerende direktør hos CUPRA Danmark, Christian Kynding.
På motorsportssiden har CUPRA, på basis af Leon-modellen, udviklet en komplet ny racerbil til den verdensomspændende TCR-serie, og to af disse er bestilt af LM Racing. Jan Magnussen vil være bag rattet af den ene af de to biler, når 2021-sæsonen af TCR Denmark skydes i gang til foråret. CUPRA er desuden det første mærke, som har tilsluttet sig verdens første fuldt elektriske standardvognsmesterskab, PURE TCR, som ligeledes debuterer i 2021.

Forfatter: Pressemeddelelser

Denne artikel er indsendt af et team, en kører eller anden aktør i motorsporten. Boxengasse er dermed ikke afsender på indholdet og kan ikke holdes ansvarlig for eventuelle stødende kommentarer.

Leave a Reply