Jan Magnussen på Laguna Seca: Smart strategi gav podieplacering

Foto: © RICHARD PRINCE

Jan Magnussen og Antonio Garcia sluttede på en tredjeplads i weekendens IMSA-løb på Laguna Seca, hvor en aggressiv tre-stop-strategi hjalp makkerparret fra Corvette Racing til topresultat.

LAGUNA SECA, CALIFORNIEN, 16. SEPTEMBER 2019 – Jan Magnussen kunne for anden IMSA-weekend i træk stille sig på podiet med Antonio Garcia og Corvette Racing, da han søndag aften dansk tid sluttede på en tredjeplads i næstsidste afdeling af WeatherTech SportsCar Championship på Laguna Seca.

– Under forberedelserne til løbet måtte vi erkende, at banen var hård ved vores dæk. Det var bedre under løbet, men vi besluttede alligevel at køre en tre-stop-strategi. Crewet var effektive i pitten, Antonio kæmpede en hård kamp mod slutningen af løbet, og vi lykkedes med en tredjeplads, hvilket var langt bedre, end vi havde håbet efter kvalifikationen, lyder det fra Jan Magnussen.

Det var Magnussen, som startede det to timer og 40 minutter lange løb i den gule Corvette C7.R fra en sjetteplads, og efter 32 minutters kørsel gav han bilen videre til Antonio Garcia. Ved at tage tre pitstop, hvor de fleste konkurrenter nøjedes med to, havde Corvette-duoen hele tiden friske dæk og bedre greb, hvilket gav hurtigere omgangstider.

I løbets sidste minutter lykkedes det for Antonio at veksle en fjerde- til en tredjeplads efter at have kæmpet sig forbi en defensiv BMW, og spanieren var blot to sekunder fra andenpladsen, da han krydsede målstregen.


Jan Magnussen og Antonio har med ét løb tilbage på kalenderen – Petit Le Mans på Road Atlanta i næste måned – fortsat en tredjeplads i kørermesterskabet, hvor de er 15 point fra de førende og blot tre point fra andenpladsen.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: