Jan Magnussen stiller op i Porsche Carrera Cup Scandinavia

2020_07_jan_mag_carrera_cup_falkenberg_1_v1
Foto: ARMIN HARDZIC

Den firedobbelte Le Mans-vinder og amerikanske sportsvognsmester bliver gæstekører i en af Skandinaviens førende motorsportsserier.

Jan Magnussen testede torsdag en Porsche 911 GT3 Cup-racer på den svenske Falkenberg-bane som forberedelse til et gæstevisit i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Danskeren er inviteret til at stille op i den berømte skandinaviske mærkeserie i mesterskabets anden afdeling, som afvikles med to løb på Drivecenter Arena i Nordsverige den 29. juli.

– Det bliver en fed oplevelse! Carrera Cup-serien har de seneste 15 år udviklet sig til et meget højt profileret mesterskab i Skandinavien og er samtidig en del af Porsches verdensomspændende Supercup-serie, som jo kendes fra Formel 1. Jeg ved, at den skandinaviske organisation har lagt et kæmpe arbejde i at gøre serien til et fantastisk show med masser af dedikerede teams og fans, og jeg er utroligt beæret over at være inviteret med, lyder det fra Jan Magnussen.

Porsche Carrera Cup Scandinavia debuterede i 2004 og køres på baner i Sverige og Norge. Der findes nationale Carrera Cup-mesterskaber i hele verden, mens den internationale Porsche Mobil 1 Supercup organiseres direkte af fabrikken i Stuttgart og afvikles sideløbende med Formel 1-verdensmesterskabet.

2020-udgaven af Porsche Carrera Cup Scandinavia – der som alle andre motorsportsmesterskaber er blevet udskudt som følge af Covid-19 – spænder over seks afdelinger og i alt 14 løb. Jan Magnussen stiller op i anden afdeling, som afvikles den 29. juli på den 4,2 kilometer lange nyopførte Drive Center Arena-bane uden for Fällfors, cirka 850 kilometer nord for Stockholm. Eventen afvikle, som så mange andre sportsbegivenheder lige nu, uden tilskuere.


– Drivecenter Arena er ny for mig, men virker til at være en meget teknisk bane, som også byder på nogle lange og meget hurtige stræk. Bilen er noget helt andet end den Corvette, som jeg har kørt i mange år. Jeg tror faktisk ikke, at man finder to så forskellige GT-biler som en Corvette og en Porsche 911. Hvor Corvetten har en stor V8 liggende foran, så har Porschen en sekscylindret boxermotor, som ligger bag bagakslen. Den lyder helt anderledes, den opfører sig helt anderledes, og den skal køres helt anderledes. Men teste gik rigtig godt, og jeg ser frem til løbet. Dem, som kender mig ved, at jeg altid har haft en mindre aversion mod Porsche – men det er nok mest fordi, de altid har været så svære at slå, griner Jan Magnussen.

Hvad de færreste ved er, at Jan Magnussen faktisk kørte en afdeling af den internationale Porsche Supercup-serie helt tilbage i 1998, hvor han stillede op i en fabriksbil på Hockenheim i Tyskland. Dét er dog den eneste gang, han har siddet i en racerbil fra det hæderkronede tyske mærke.

– Vi er stolte af at kunne tilføje Jan Magnussen til listen over legendariske navne, som har gæstet Porsche Carrera Cup Scandinavia. Magnussen har gennem de seneste 20 år markeret sig som en af de hurtigste GT-kørere i verden, og vi glæder os til at se, hvad han kan udrette på Drivecenter Arena, lyder det fra direktør hos Porsche Sverige, Raine Wermelin.

Porsche Carrera Cup Scandinavia transmitteres af Viaplay, og løbene kan desuden ses på seriens egen Youtube-kanal, hvor de bliver tilgængelige 24 timer efter afviklingen.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: