Jan Magnussen vandt virtuelt racerløb – donerer stor pengepræmie til børneorganisation

Foto: Foto: Jan Magnussen Racing

Den firedobbelte Le Mans-vinder slog lørdag aften flere tidligere Formel 1-stjerner i esport-serien Legends Trophy – donerer præmiesummen på 10.000 dollars til BørneUngeProgrammet på Rigshospitalet.

København, 19. april 2020 – Coronakrisen har betydet omstilling i motorsporten, hvor Jan Magnussen er én af de racerkørere, som har skiftet den virkelige racerbil ud med en simulator. Den firedobbelte Le Mans-vinder har de seneste fire weekender deltaget i den virtuelle motorsportsserie Legends Trophy, hvor der dystes online mod andre tidligere Formel 1-kørere som Jacques Villeneuve, Rubens Barichello og Juan Pablo Montoya.
Og lørdag aften tog danskeren sejren – og pengepræmien på 10.000 amerikanske dollars, som vinderen kan donere til et velgørende formål – i et meget stærkt underholdende løb på amerikanske Lime Rock, hvor Magnussen tog starten fra en tredjeplads og kørte i mål som vinder efter en mindeværdig kamp mod den tidligere Formel 1-verdensmester Jenson Button.
– Det var et hårdt ræs! Jeg ryster faktisk over hele kroppen, sagde Jan Magnussen til TV-kommentatorerne efter løbet, som blev streamet ud til over 600 millioner husstande via mere end 60 internationale broadcastere. Fans kunne også følge med gratis på The Race-mediets Youtube-kanal, som alene har over en kvart million abonnenter.
Jan Magnussen livestreamede selv løbet med et ‘onboard-kamera’ fra sin simulator hjemme i Roskilde, hvor han også indledningsvist fortalte sine mere end 81.000 følgere om teknikken bag sin simulator, som er stillet til rådighed af MB Racing.
Jan Magnussen: Stærkt underholdende!
– Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle blive så bidt af esporten. Men det er stærkt underholdende – især efter, at der også er blevet store præmier af køre om. Stor tak til organisationen bag Legends Trophy for at invitere mig med. Det er en fantastisk mulighed for at køre mod nogle af de gamle kendinge i en tid, hvor det fortsat er umuligt at komme ud på de virkelige racerbaner, lyder det fra Jan Magnussen, som ikke var i tvivl om, hvilken organisation, som skal have glæde af den store pengepræmie.
– Jeg vælger at donere pengene til BørneUngeProgrammet på Rigshospitalet. Det er en funktion, som jeg kender via min ambassadørrolle for velgørenhedseventen Race For Riget, som afvikles årligt i forbindelse med Copenhagen Historic Grand Prix. De gør et rigtig godt stykke arbejde for børn og unge, som er i behandling, og det vil jeg gerne hylde, lyder det fra Jan Magnussen.
Jan Magnussen stiller op til endnu en afdeling af Legends Trophy allerede den kommende weekend, lørdag den 25. april.
Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: