Kæmpe chance for Bastian Buus: Debuterer i Porsche Carrera Cup

Foto: SRO/Bastian Buus Racing

Den hurtige danske racerkører Bastian Buus får nu en unik mulighed for at vise sit værd, når han stiller op i et af verdens hårdeste mærkeserier, Porsche Carrera Cup.

Efter en imponerende debut som sportsvognskører har det danske Porsche-talent Bastian Buus taget føringen i GT4 European Series. At en blot 17-årig rookie dominerer det benhårde mesterskab er noget, som har skabt opmærksomhed, og nu får racerkøreren fra Kolding mulighed for at bevise, om han også er i stand til at kæmpe mod de allerhurtigste, når han stiller op som gæstekører i sæsonens sidste afdeling af Porsche Carrera Cup Germany.

– Det er en kæmpe chance, og jeg er enormt glad over at have fået muligheden for at stille op i Porsche Carrera Cup så tidligt i min karriere. Min teamchef har været glad for min performance gennem hele sæsonen og det har altså banet vejen for, at jeg kan få et sæde i finalen, lyder det fra Bastian Buus.

Den unge dansker har weekend efter weekend imponeret med sin overlegne fart og iskolde kørsel, som har sikret sejre foran langt mere erfarne kørere i det europæiske GT4-mesterskab. Det er disse præstationer, som har gjort det muligt for det tyske team, Allied-Racing, at skaffe Bastian Buus et sæde til finalen i den tyske Porsche Carrera Cup, som afvikles på Oschersleben-banen den 6.-8. november. Bastian Buus bytter i denne forbindelse sin Porsche Cayman GT4 ud med en endnu hurtigere 911 GT3 Cup-racer med mere end 500 hestekræfter.

Porsche Carrera Cup er verdens største mærkeserie, og særligt det tyske mesterskab anses for at være det hårdeste af alle nationale mesterskaber. Af samme årsag er det også typisk herfra, at Porsches motorsportsafdeling hvert år plukker nye profiler til deres juniorprogram Den danske verdensmester og vinder af klassikere som Le Mans, Daytona og Sebring, Michael Christensen, er et godt eksempel på en dansk fabrikskører, som netop startede sin Porsche-karriere som juniorkører.


– Det bliver en kæmpe udfordring! At rykke op i en GT3-racer er et stort skridt op for mig. Her er ingen elektroniske hjælpemidler som ABS-bremser og traction control. Jeg har stadig fuld fokus på min deltagelse i GT4-mesterskabet, hvor vi nu kører målrettet efter titlen, men jeg har naturligvis ambitioner om noget større, og Porsche Carrera Cup er absolut en interessant retning at gå. Det bliver spændende at prøve kræfter med en af de hårdeste mærkeserier i verden, og frem for alt er det naturligvis et kæmpe klap på skulderen. Kæmpe tak til Allied-Racing og alle mine sponsorer og partnere for, at det her kan lade sig gøre!

Bastian Buus har allerede taget hul på forberedelserne til sin debut som Carrera Cup-kører og rejste onsdag morgen til den tjekkiske racerbane Autodrom Most, hvor han skal bruge to dage på at stifte bekendtskab med sin nye racerbil.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: