Mikkel Jensen debuterer i IMSA: Stiller op i to amerikanske klassikere

Foto: Mikkel Jensen Racing

Efter en suveræn Le Mans-debut er Mikkel Jensen nu i fuld gang med forberedelserne til 12-timersløbet på Sebring og 10-timersløbet Petit Le Mans, hvor danskeren stiller op for amerikanske Starworks Motorsport.

Der er bogstaveligt talt fart på karrieren hos Mikkel Jensen. Efter en suveræn Le Mans-debut, hvor danskeren tog føringen i LMP2-klassen, før en teknisk udfordring sendte ham og resten af G-Drive-teamet ud af kampen om den prestigefyldte sejr, er den 25-årige racerkører nu på vej til sin debut i det amerikanske IMSA-mesterskab.

Mikkel Jensen har nemlig indgået en lynaftale med det amerikanske LMP2-team Starworks Motorsport og stiller op i to berømte langdistanceklassikere: Petit Le Mans og 12 Hours of Sebring.

– Jeg har drømt om at vende tilbage til USA efter 2019, hvor jeg deltog i en afdeling af International GT Challenge på Laguna Seca for BMW. Der er en helt særlig atmosfære på de amerikanske baner, og ikke mindst er banerne i sig selv jo vildt fede med deres oldschool layout, masser af fart og kontant afregning, hvis du dummer dig. Det er benhårdt ræs, og jeg ser virkelig frem til at prøve kræfter i en LMP2-bil. Desværre bliver begge løb afviklet uden tilskuere, så hele fan-delen går jeg glip af. Men det ændrer ikke på, at der er tale om to af de mest legendariske amerikanske sportsvognsløb med en enorm opmærksomhed, lyder det fra Mikkel Jensen.

Aftalen er kommet på plads efter danskerens åbenlyse toppræstation i LMP2-klassen på Le Mans. Starworks Motorsport har flere topresultater i bøgerne og har tidligere vundet både 12-timersløbet på Sebring og 24-timersløbet på Le Mans.


– Det én af teamets ingeniører, som også er ingeniør hos G-Drive Racing, der har anbefalet mig. Egentlig ledte teamet efter et stort, berømt navn med meget mere langdistanceerfaring end jeg, men mine resultater må have overbevist dem. Det er en kæmpe mulighed for mig, og samtidig lægger det naturligvis også et vist forventningspres på mine skuldre. Men jeg glæder mig helt vildt. Det er to rigtig fede løb at kunne krydse af på listen. Især, hvis det går som jeg håber.

Mikkel Jensen tester allerede i denne uge med Starworks-teamet på Road Atlanta, som lægger asfalt til det 10 timer lange Petit Le Mans den 15.-17. oktober. Senere følger 12-timersløbet på Sebring, som grundet Covid-19 er flyttet fra den traditionelle weekend i marts til nu at blive afviklet den 11.-14. november.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: