Mikkel Jensen efter afkørsel på Spa-Francorchamps: Det måtte ikke ske

Foto: Mikkel Jensen Racing
Foto: Foto: Mikkel Jensen Racing

Det skiftede fra potentiel triumf til ren katastrofe, da Mikkel Jensen søndag eftermiddag mistede kontrollen med sin LMP2-racer og sluttede anden afdeling af European Le Mans Series i barrieren på Spa-Francorchamps. Kort forinden havde danskeren ellers overtaget føringen i løbet efter en spændende battle med topkøreren Filipe Albuquerque fra det rivaliserende team, United Autosports.

– Jeg har slet ikke ord for, hvor ærgerlig, jeg er. Vi havde lagt en god dækstrategi for weekenden, og vi have en fantastisk fart i vores Aurus-racer. Oven i dét vidste vi, at vores konkurrenter ville sætte en langsommere kører i bilen i løbets sidste time, og dermed lå sejren lige for næsen af os. At gå glip af en sejr og 25 mesterskabspoint er virkelig noget, der gør ondt, og jeg er især ked af det på teamets vegne. Med al deres hårde arbejde havde de virkelig fortjent et topresultat, lyder det fra Mikkel Jensen.

Mikkel Jensen og resten af holdet bag G-Drive Racing viste ellers overskud i søndagens løb, som blev flaget grønt klokken 11.00, og som bød på en del action og safetycars. Danskeren havde jagtet sin portugisiske konkurrent i flere omgange, da han efter en gulflagszone tre timer inde i løbet endelig så sit snit til at trække forbi og tage føringen – og dét med stor ros fra TV-kommentatorerne.

Foto: Mikkel Jensen Racing

Men lykken varede desværre kort, for danskeren blev få omgange efter sin overhaling overrasket af en regnvåd curb, og på et splitsekund mistede han kontrollen med bilen, som efter mødet med barrieren ikke var i stand til at fortsætte løbet. Selv kom Mikkel Jensen heldigvis ikke til skade.

– Jeg er lidt øm i nakken, men det er også dét. Jeg har meget mere ondt i hovedet over, hvad vi er gået glip af. Med blot fem løb på kalenderen er der ikke plads til dårlige resultater, og vi har slet ikke råd til at udgå. Vi skal sådan set vinde alle tre afdelinger fra nu af, hvis vi skal gøre os forhåbninger om at tage titlen, så det bliver absolut opad bakke. Heldigvis er der kun knap tre uger til næste løb, så derfor skal vi ikke vente for længe på at tage revanche.


Næste opgave for Mikkel Jensen er således tredje afdeling af European Le Mans Series, som afvikles på Paul Ricard-banen i Sydfrankrig den 28.-29. august. Her får Mikkel Jensen og Roman Rusinov selskab af den franske tidligere Formel 1-kører, Jean-Éric Vergne.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: