Mikkel Jensen på podiet i sæsonens første VLN-løb på Nürburgring

Connor de Phillippi, Tom Blomqvist og Mikkel Jensen får til N24 også østrigske Philipp Eng med på holdet.
Foto: Mikkel Jensen Racing

Den danske BMW-fabrikskører sluttede på en godkendt tredjeplads efter fire timers battle på verdens mest berygtede racerbane.

NÜRBURGRING, TYSKLAND, 24. MARTS 2019 – Mikkel Jensen var lørdag eftermiddag flyvende i sit første GT3-løb på Nürburgring, hvor han sammen med britiske Tom Blomqvist og amerikanske Connor De Phillippi sluttede i toppen af det benhårde felt. Den danske BMW-fabrikskører sikrede med sine medkørere fra Rowe Racing en tredjeplads foran fabriksstøttede biler fra både Porsche, Audi og Mercedes-AMG.
– Det er bestemt et tilfredsstillende resultat, og med vores søsterbil på førstepladsen har vi uden tvivl løst opgaven for teamet og for BMW Motorsport. Desværre manglede vi lidt fart, og Porschen, som sluttede på en andenplads, var ganske enkelt hurtigere end os gennem trafikken. Vi fokuserede på et godt resultat og minimal risiko, for løbet er som tidligere nævnt kun en del af foreberedelserne til det store 24-timersløb til juni, lyder det fra Mikkel Jensen.
Det var danskeren, som kørte den hvide BMW M6 GT3 fra Rowe Racing i mål i det fire timer lange løb, som blev afviklet på en kombineret version af GP-strækningen og den mere end 20 kilometer lange Nürburgring Nordschleife – også kaldet for ’Det Grønne Helvede’ grundet de utallige farlige sving, enorme højdeforskelle og autoværn placeret så tæt på asfalten, at den mindste afvigelse fra banen kan betyde en totalsmadret racerbil. Løbet blev startet flere timer senere end planlagt grundet tåge, hvilket ikke er unormalt i de lumske Eifel-bjerge.
VLN 1. Lauf 2019, Nürburgring-Nordschleife – Foto: Gruppe C Photography; #098 BMW M6 GT3, Rowe Racing: Connor de Phillippi, Tom Blomqvist, Mikkel Jensen
Mikkel Jensen: Nürburgring kræver erfaring
– Jeg var spændt på at komme på banen i en GT3-racerbil, og træningen gik fint nok, selv om jeg kun havde fem omgange i bagagen, da løbet fik grønt flag. Trafikken overraskende mig, da også bilerne i de mindre klasser var ekstremt aggressive. Alle kørte efter placeringer, så der blev ikke givet ved dørene. Nu forstår jeg, hvorfor løbserfaring er så vigtigt på Nürburgring, forklarer Mikkel Jensen.
– Men helt som forventet en fed og underholdende bane, et effektivt team og et godt samarbejde mellem os tre kørere. Jeg glæder mig til det næste VLN-løb, hvor jeg kan få nogle flere Nordschleife-omgange ind under huden, så vi kan gøre os endnu mere klar til 24-timersløbet.
Mikkel Jensen stiller også op i tredje afdeling af VLN-mesterskabet på Nürburgring, som afvikles den 27. april. Inden da skal den travle BMW-fabrikskører køre anden afdeling af Intercontinental GT Challenge på Laguna Seca i Californien den 28.-30. marts, efterfulgt af sæsonpremieren i European Le Mans Series på Paul Ricard-banen i Sydfrankrig den 12.-14. april.
Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: