Mikkel Jensen ser frem til ELMS-debut for G-Drive Racing

Foto: Mikkel Jensen Racing

Efter en lovende test er Mikkel Jensen nu klar til at kæmpe med om endnu en titel i European Le Mans Series, når han stiller op for LMP2-teamet G-Drive Racing i sæsonpremieren på Paul Ricard den kommende weekend.

Den tidligere BMW-fabrikskører og 2019-vinder af European Le Mans Series, Mikkel Jensen, er godt forberedt på at kæmpe med om endnu en titel i den prestigefulde europæiske sportsvognsserie. Efter mesterskabssejren i LMP3-klassen sidste år, sidder danskeren nu i en endnu hurtigere prototype, efter at han i foråret blev headhuntet af det berømte russiske LMP2-team, G-Drive Racing.

Mikkel Jensen stiller op for G-Drive Racing i European Le Mans Series sammen med russeren Roman Rusinov og hollænderen Nyck de Vries. Trioen har brugt de seneste dage på at teste som forberedelse til weekendens sæsonpremiere.

– Det har været nogle ret produktive testdage, hvor vi alle har fået kørt en masse omgange i bilen og fået den godt ind under huden. Det bliver min første sæson i en LMP2, og jeg er stadig helt oppe at køre over, hvor fed en racerbil, det er. Teamet er enormt professionelt, og vi stiller med et stærkt line-up med en Romain Rusinov, som sætter nogle gode tider og en Nyck (de Vries, red.), der som altid er hurtig, lyder det fra Mikkel Jensen.

– Vi har fokuseret på at køre long runs, simpelthen for at lære dækkene at kende. Desværre har vi været afbrudt af røde flag, så jeg har ikke som planlagt prøvet at køre et fuldt dobbeltstint, hvor vi skulle have blevet klogere på, hvordan dækkene opfører sig mod slutningen af det andet stint. Men overordnet sætter vi en god fart og kører konsistente omgangstider, så på dén front ser det godt ud.


G-Drive Racing er en kendt spiller i sportsvognsracing og sikrede blandt andet titlen i European Le Mans Series tre år i træk fra 2016 til 2018 samt en tæt andenplads i 2019. G-Drive har også opnået triumfer i World Endurance Championship, hvor teamet i 2015 sikrede mesterskabstitlen, og i 2015 og 2016 opnåede G-Drive desuden podieplaceringer i 24-timers Le Mans.

– Den største udfordring for mig bliver trafikken, for der er rigtig meget ‘dirty air’ (turbulens, som skabes bag bilen, man forfølger, red.), som ødelægger grebet og gør det svært at overhale, selvom man måske er et helt sekund hurtigere end bilen foran. Derfor håber jeg, at vi også kan forbedre vores kvalifikationsomgange, så vi kan starte weekendens løb helt oppe foran, forklarer Mikkel Jensen.

– Målsætningen for weekenden er som altid en sejr. Der har aldrig været hårdere konkurrence i LMP2-klassen end i år, og hvis vi misser top fem i bare en enkelt afdeling, er mesterskabet røget. Derfor skal vi have styr på vores strategi og være klar til at reagere, samtidig med, at vi naturligvis skal kæmpe hårdt for placeringerne – uden at gå for hårdt til den, vel at mærke. LMP2-bilerne er de hurtigste biler i serien, men de er også ekstremt følsomme, og mister du blot et lille stykke af en vinge, kan det koste flere sekunder på en omgang. Men hvis vi fortsætter det arbejde, som vi har gang i, og i øvrigt undgår at være uheldige, så er jeg sikker på, at vi kører med om sejren denne weekend.

2020-sæsonens første afdeling af European Le Mans Series afvikles som et firetimersløb på den sydfranske Paul Ricard-bane og flages grønt søndag den 19. juli klokken 11.00. Løbet kan følges live via seriens eget website.

TIDSPLAN – EUROPEAN LE MANS SERIES
4 HOURS OF LE CASTELLET – PAUL RICARD

Fredag 17. juli
Kl. 12.20 – Træning #1 (90 min)

Lørdag 18. juli
Kl. 09.00 – Træning #2 (90 min)
Kl. 14.20 – Kvalifikation LMP2 (10 min)

Søndag 19. juli
Kl. 11.00 – RACE (4 timer)

Livestreaming: https://live.europeanlemansseries.com/en/

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: