Mikkel Jensen stand-in hos topteam i European Le Mans Series

2020_07_mikkel_jensen_elms_paul_ricard_10
Foto: Mikkel Jensen Racing

Den danske LMP2-stjerne Mikkel Jensen er tilbage i European Le Mans Series den kommende weekend, når han erstatter Nyck de Vries hos G-Drive Racing på Monza.

Den danske LMP2-stjerne og kommende fabrikskører for Peugeot Sport i FIA World Endurance Championship, Mikkel Jensen, er den kommende weekend blevet kaldt til Monza-banen i Italien, hvor han skal hjælpe G-Drive Racing med at overtage føringen i European Le Mans Series. Danskeren er stand-in for teamets faste kører, Nyck de Vries, som er optaget af et Formel E-løb i New York.

– Det bliver fedt at komme tilbage til G-Drive, som jeg kørte en fuld sæson med i 2020. Det var også teamet, som jeg debuterede med på Le Mans, og som jeg vandt ELMS-finalen med på Portimao sidste efterår. Det er et stærkt hold, som lige nu holder en andenplads i mesterskabet, så det vil jo være fantastisk at kunne hjælpe dem et trin længere op denne weekend. Selvom der har været nogle justeringer i programmet, blandt andet med ny dækleverandør og andre ændringer på bilerne, så tror jeg umiddelbart, at vi har gode chancer. Sidste år var vi det hurtigste team på Monza, men måtte desværre udgå med en defekt køler, lyder det fra Mikkel Jensen.

Det er blot en uge siden, at Mikkel Jensen triumferede i IMSA-løbet på Watkins Glen i staten New York, hvor han sammen med amerikanske Ben Keating og PR1/Mathiasen Motorsports tog en løbssejr og udbyggede LMP2-føringen i det prestigefyldte amerikanske WeatherTech SportsCar Championship. Senere i denne uge deltog danskeren desuden i præsentationen den nye Peugeot 9X8 Hypercar, som bliver Jensens fremtidige arbejdsplads i VM-serien og på Le Mans.

– Der er travlt på jobbet lige nu, men det sidste, du får mig til, at er klage over dét. Jeg er glad og enormt stolt over at blive kaldt tilbage til European Le Mans Series, som jeg har deltaget i hvert år siden 2016. Det er en vildt fed serie, og løbet på Monza tegner til at blive et af de største nogensinde med 44 biler totalt og mere end 20 LMP2-biler til start. Jeg er ikke i tvivl om, at det både bliver hårdt og actionfyldt.


Mikkel Jensen stiller op med sin teamkammerat fra 2020, russiske Romain Rusinov, samt den blot 18-årige argentiner Franco Colapinto. Fjerde afdeling af European Le Mans Series på Monza skydes i gang med træning og kvalifikation fredag-lørdag, mens det fire timer lange løb flages grønt søndag formiddag.

TIDSPLAN – EUROPEAN LE MANS SERIES
4 HOURS OF MONZA

Fredag 9. juli
Kl. 13.00 – Træning #1 (90 min)

Lørdag 10. juli
Kl. 08.45 – Træning #2 (90 min)
Kl. 14.05 – Kvalifikation LMP2 (10 min)

Søndag 11. juli
Kl. 11.00 – RACE (4 timer)

Livestreaming: https://live.europeanlemansseries.com/en/

Mikkel Jensen Racing

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: