Mikkel Mac i fortsat mesterskabsføring efter podieplacering i Barcelona

© MIKKEL MAC RACING

Den danske Ferrari-kører Mikkel Mac bevarede dominansen i Le Mans Cup-serien efter et udfordrende Barcelona-løb, som sluttede med en tredjeplads. Dette trods massiv tidsstraf grundet mesterskabsføring.

BARCELONA, SPANIEN, 21. JULI 2019 – Den tidligere ELMS-vinder og International GT Open-mester Mikkel Mac fører stadig Le Mans Cup-mesterskabet efter sæsonens fjerde afdeling, som blev afviklet på Circuit de Barcelona-Catalunya lørdag aften. Her sluttede Mac sammen med makkeren, franske Fabien Lavergne, på en tredjeplads.

– Det blev et af de sværeste og hårdeste løb, jeg har kørt i meget lang tid. Varmen gjorde det fysisk hårdt, og bilen var meget levende at køre. Samtidig havde vi 23 sekunders tidsstraf, grundet vores føring i mesterskabet. Jeg føler, vi fik det bedste ud af dét, vi havde at arbejde med, lyder det fra Mikkel Mac.

Trods de høje spanske sommertemperaturer lykkedes det dog for Mac og Lavergne at køre en tredjeplads hjem i Luzich Racings røde Ferrari 488 GT3, hvilket betyder, at duoen fortsat fører Le Mans Cup-mesterskabet. Et mesterskab, som har stor betydning for den unge danske Ferrari-kører, da titlen udløser en billet til 24-timers Le Mans i 2020.

Mikkel Mac: Kampen spidser til

– Med kun to afdelinger tilbage af sæsonen havde det været optimalt at øge føringen denne weekend. Det skete ikke, men vi bevarede trods alt vores føring. Nu gælder det om at holde tungen lige i munden og sikre alle de point, vi kan. Vi skal vinde det her mesterskab!

Efter løbet på Circuit de Barcelona-Catalunya fører Mikkel Mac og Fabien Lavergne Le Mans Cup-mesterskabet med syv point til de nærmeste konkurrenter. Næste opgave for danskeren er på hjemmebane i København, når han stiller op i endnu en runde af det danske Super GT-mesterskab i forbindelse med Copenhagen Historic Grand Prix den første weekend i august.