Mikkel Mac på Le Mans: Vil vinde føring i Le Mans Cup-mesterskabet

Foto: Mikkel Mac Racing

LE MANS, FRANKRIG, 12. JUNI 2019 – Det bliver et gensyn med en af favoritbanerne, når Mikkel Mac i denne uge stiller op til Road to Le Mans, der varmer op til det berømte 24-timersløb lørdag. Foran 250.000 tilskuere vil danskeren sammen med sin franske makker, Fabien Lavergne, forsøge at sende duoens Ferrari 488 GT3 helt frem til føringen i det prestigefyldte Le Mans Cup-mesterskab.

– Le Mans er i en liga for sig, og selv om vi må nøjes med 55 minutter, bliver det fantastisk at blive sluppet løs på asfalten. Jeg deltog i 24-timersløbet sammen med Formula Racing i 2016, og det står som et af min karrieres absolutte højdepunkter. Enhver sportsvognskører drømmer om at køre 24-timers Le Mans, og et godt resultat i weekendens løb vil være med til at bane vejen for os, lyder det fra Mikkel Mac.

Mesterskab vil sikre Le Mans-deltagelse i 2020

En mesterskabssejr i Le Mans Cup-serien vil nemlig udløse en Le Mans-invitation til danskeren, som sammen med Lavergne i øjeblikket holder en andenplads i den samlede stilling. Og med ekstra mange biler tilmeldt løbet på den mere end 13 kilometer lange franske racerbane, aner Mac muligheder for at overtage føringen. De hurtigste biler i mesterskabet pålægges nemlig et tidsmæssigt handikap i pitlane, hvilket kan udnyttes med den rigtige strategi.

– Hvis vi starter forrest og rammer den rigtigt i pitten, kan nogle af de nye biler måske hjælpe med at stjæle point fra vores konkurrenter. Det kræver, at vi laver en god kvalifikation, og her håber jeg, at mit kendskab til banen fra 24-timersløbet i 2016 kan være en afgørende faktor, forklarer Mikkel Mac.


Årets udgave af Road to Le Mans indledes onsdag aften med en træningssession, som følges op af yderligere en træning torsdag morgen. Herefter afvikles to kvalifikationsrunder torsdag eftermiddag, før første løb flages grønt torsdag aften. Andets og sidste løb afvikles lørdag umiddelbart inden opstillingen til 24-timersløbet.

TIDSPLAN – ROAD TO LE MANS 2019

Onsdag 12. juni

20.30 – Træning #1 (60 min)

Torsdag 13. juni

08.30 – Træning #2 (60 min)
13.00 – Kvalifikation #1 (20 min)
13.35 – Kvalifikation #2 (20 min)
17.30 – RACE #1 (55 min)

Lørdag 15. maj
11.30 – RACE #2 (55 min)

Opdateringer og resultater: https://www.lemanscup.com/en/

Livestreaming (Youtube): https://goo.gl/KvUQdx

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: