Nicklas Nielsen klar til at forsvare VM-føring på Spa-Francorchamps

#83 AF CORSE / ITA / Ferrari 488 GTE EVO -  Total 6 hours of Spa Francorchamps - Spa Francorchamps - Stavelot - Belgium -
Foto: Adrenalmedia

Den danske Ferrari-fabrikskører Nicklas Nielsen er opsat på at forsvare sin føring i World Endurance Championship, når sjette afdeling af verdensmesterskabet afvikles på Spa-Francorchamps den kommende weekend.

Nicklas Nielsen blev snydt for sin Sebring-debut, da Covid-19 lukkede motorsporten ned og aflyste WEC-løbet på den berømte amerikanske racerbane, som skulle have været afviklet i marts. Herefter fulgte en historisk lang pause i verdensmesterskabet, og derfor er det en sulten dansk Ferrari-fabrikskører, som den kommende weekend stiller til start i sekstimersløbet på Spa-Francorchamps.

– Der er gået næsten et halvt år, siden vi senest stillede til start i et WEC-løb, og efter så lang en pause bliver det jo fantastisk at komme tilbage i kampen. Jeg havde virkelig glædet mig til løbet på Sebring, men jeg ser lige så meget frem til Spa-Francorchamps, som udover at være en af de fedeste baner i verden også er en bane, hvor jeg har haft stor succes i både Ferrari Challenge og European Le Mans Series, lyder det fra Nicklas Nielsen.

– Umiddelbart er det svært at forudsige det helt vilde for weekenden, for den lange Covid-19-pause kan godt have haft en indvirkning på performanceniveauet hos de forskellige teams. Det er jo ikke kun os kørere, men også en masse mekanikere og ingeniører, som har været væk fra gamet i lang tid. Men jeg forventer ikke, at det får nogen betydning for os. Jeg forventer, at vi er lige så hurtige som før krisen, og det er også dét, som skal til, hvis vi skal bevare vores føring.

Nicklas Nielsen overtog føringen i GTE Am-klassen efter seneste afdeling af World Endurance Championship, som blev afviklet i Texas i februar. Sammen med sine to medkørere, Emmanuel Collard og Francois Perrodo, skal han sammen med AF Corse-teamet forsøge at bevare føringen – og helst øge afstanden til de nærmeste rivaler.


– Vi tager nu hul på tredjesidste afdeling, så nu begynder de mindste ting at blive afgørende. Mesterskabskampen er benhård, og vi fører kun med to point, så intet er sikkert. Der skal kæmpes, og vi skal være skarpe på strategi og beslutninger og undgå at lave fejl.

Det seks timer lange WEC-løb på Spa-Francorchamps-banen flages grønt søndag den 15. august klokken 13.30. Den hurtigere dansker stiller sammen med sine to teamkammerater igen op i den karakteristiske sort-hvide Ferrari 488 GT3 #83. Løbet kan følges live på WEC-appen, på TV 2 SPORT, Eurosport eller Motorsport.tv.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: