Forberedelserne har været udfordrende, men den danske Ferrari-fabrikskører ser stadig en mulighed for at toppe sommerens Le Mans-sejr med en sejr i 24-timersløbet på Daytona.

Når årets udgave af 24-timersløbet på Daytona International Speedway flages grøn på lørdag klokken 19.40 dansk tid, er der flere danskere på startlisten. Én af dem er Nicklas Nielsen, som sammen med Toni Vilander, Luis Perez Companc, Simon Mann og resten af AF Corse-teamet skal forsøge at vinde en klassesejr. Firkløveret stiller op i GTD-klassen i en Ferrari 488 GT3 #21.

Annonce:

Det er anden gang i karrieren, at Nielsen stiller til start i den legendariske amerikanske klassiker, og danskeren håber på revanche efter et skuffende 2021-løb, hvor en punktering sendte holdet ud af kampen undervejs i det benhårde løb. Nielsen, Vilander, Companc og Mann tog hul på forberedelserne i den forgangne weekend, hvor den traditionsrige testweekend forud for løbet fandt sted.

En af de nyere tiltag i denne forbindelse det 100 minutter lange kvalifikationsløb, som runder testweekenden af, og som samtidig afgør startrækkerne til 24-timersløbet den følgende weekend. Her lykkedes det ikke for Ferrari-firkløveret at gøre sig gældende i toppen af feltet, men måtte i stedet acceptere en 17. plads blandt de 22 biler i GTD-feltet. Dette resultat bekymrer dog ikke Nielsen.

– Først og fremmest er jeg jo bare superglad for igen at få lov til at kæmpe for Ferrari på så ikonisk en racerbane som Daytona. Sidste år var min debut, og jeg krydsede fingre for, at jeg ville få muligheden igen. Nu er vi tilbage, og selv om vi ikke har været lige så stærke som vores konkurrenter under forberedelserne og kvalifikationen, så er vi lige så optimistiske som altid, lyder det fra Nicklas Nielsen.

– Det er svært at konkludere noget ud fra træningsweekenden. Sådan oplevede jeg det også sidste år. Vi manglede fart under træningen og endte bagest i kvalifikationen. Alligevel lykkedes det os at tage føringen i løbet. Med 60 biler til start tror jeg især, at trafikken kommer til at spille en afgørende rolle. Vi undgår nok ikke, at der sker sammenstød og kommer safetycars, og det bliver vigtigt at holde os udenfor problemer.

Årets udgave af 24-timersløbet på Daytona International Speedway er den 60. i rækken, og med det største antal biler til start i årevis, er der lagt op til et brag af et ræs. Løbet flages grønt den 29. januar klokken 19.40 dansk tid og kan følges live med optakt fra klokken 19.00 på Viaplay og TV3 MAX.

Nicklas Nielsen Racing

Forfatter: Pressemeddelelser

Denne artikel er indsendt af et team, en kører eller anden aktør i motorsporten. Boxengasse er dermed ikke afsender på indholdet og kan ikke holdes ansvarlig for eventuelle stødende kommentarer.

Leave a Reply