Nicklas Nielsen vil overtage VM-føring i Texas

Foto: Ferrari AF Corse

Den nyudnævnte danske Ferrari-fabrikskører, Nicklas Nielsen, skal den kommende weekend forsøge at overtage VM-føringen, når han sammen med AF Corse stiller op i femte afdeling af World Endurance Championship i Texas.

København, 19. februar 2020 – Han vandt Ferrari Challenge i 2018 og erobrede European Le Mans Series i 2019 – og i 2020 er Nicklas Nielsen en af favoritterne til titlen i kongeklassen indenfor sportsvogne, FIA World Endurance Championship. Den 23-årige dansker, som i december blev udnævnt til fabrikskører hos Ferrari, stiller den kommende weekend op til femte afdeling af verdensmesterskabet, hvor han sammen med franskmændene Emmanuel Collard og Francois Perrodo skal forsøge at overtage føringen GTE Am-stillingen.
Ferrari-trioen fra AF Corse er faktisk á point med de førende i klassen, og skal således blot slutte én position bedre for at overtage føringen i det prestigefyldte VM.
– Det har været en lang vinterpause, så jeg glæder mig til at komme i bilen igen. Vi havde en suveræn start på sæsonen med en sejr i åbningsløbet på Silverstone, fulgt op af en andenplads på Fuji. Vores plan er at arbejde videre på det, som vi har startet op, og helst finde tilbage til den suveræne performance, som vi havde tidligere på sæsonen. Vi har et stærkt team omkring os, og hvis vi spiller vores kort rigtigt, kan vi tage fra Texas og videre til Sebring som førende i GTE Am-klassen, lyder det fra Nicklas Nielsen.
– Jeg har aldrig før kørt på Circuit of the Americas, som er en relativt ny, men allerede ikonisk racerbane. Det er et moderne layout, men stadig med de dér oldschool højdeforskelle og hurtige sving, som kendetegner mange amerikanske racerbaner, så det skal nok blive spændende.
Den hurtigere racerkører stiller sammen med sine to teamkammerater op for AF Corse i Ferrari 488 GT3 #83. WEC-løbet i Texas bliver danskerens første opgave som fabrikskører hos Ferrari. Det seks timer lange Lone Star Le Mans afvikles som et søndagsløb med start klokken 12.00 lokal tid – det er klokken 19.00 dansk tid. Løbet kan følges LIVE på WEC-appen, på Eurosport eller på Motorsport.tv.
TIDSPLAN – CIRCUIT OF THE AMERICAS
Lørdag 22. februar
08.00 (15.00): Træning #1 (120 min)
12.45 (19.45): Træning #2 (120 min)
17.40 (00.40): Kvalifikation GTE Pro/Am (20 min)
Søndag 23. februar
12.00 (19.00): RACE (6 timer)

Giv os gerne et like på Facebook og følg vores gruppe Nyt om Motorsport – så får du altid det nyeste!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: