Race Of Vikings: Hvem er Nordens hurtigste esport-kører?

Foto: ESport Racing

Op mod 100 esport-racerkørere fra fem nordiske lande samles onsdag aften i et kæmpe opgør, når Race Of Viking flages grønt på den virtuelle udgave af Formel 1-banen Circuit of The Americas.

Interessen for den virtuelle motorsport er stigende i en tid, hvor coronakrisen har lukket alle verdens racerbaner ned. Dette har fået den danske organisation Esport Racing til – sammen med sine nordiske samarbejdspartnere – at samle hele op mod 100 elitekørere fra Danmark, Sverige, Norge, Finland og Island til ét stort opgør på den virtuelle udgave af Formel 1-banen Circuit of The Americas.

Det 90 minutter lange løb – som alle motorsportsfans kan overvære gratis på Youtube – flages grønt onsdag aften klokken 20.00. Der lagt op til et klassisk langdistanceløb, hvor hvert team skal skifte foretage mindst ét kørerskifte undervejs i løbet. Hvert team stiller således med to kørere, og med op mod 50 hold og en stjernespækket liste af profiler, er der lagt i kakkelovnen til et underholdende ræs.

Det virtuelle racerløb afvikles på iRacing-platformen, og alle kørere stiller op i identiske udgaver af BMW M8 GTE.

– Det er sammen med promotorer i hele Norden lykkedes os at tiltrække både de hurtigste simkørere samt nogle af de bedste kørere fra den virkelige verden. Vi har blandt andet simkørerne Lasse Bak og Martin Christensen, som blev henholdsvis ét og to i det officielle danske esportmesterskab, Danish Esport Racing Championship, tidligere på året – og samtidig kan vi præsentere ‘real life stars’ som den finske tidligere Formel 1-kører Heikki Kovalainen samt en af vores danske nationalhelte og Le Mans-vindere, Nicki Thiim, lyder det fra promotor hos Esport Racing, Thor Qualmann.


Dansk ELMS-vinder: Det bliver benhårdt
Også den tidligere BMW-fabrikskører og forsvarende European Le Mans Series-mester Mikkel Jensen er tilmeldt onsdagens vikingløb, hvor danskeren stiller op sammen med tidligere vinder af blandt andet Danish Thundersport Championship og EuroNASCAR, Lasse Sørensen.

– Det er fedt at mærke udviklingen indenfor esport i en tid, hvor den virkelige motorsport står helt stille. Jeg er selv hoppet med på bølgen, for simulatorsporten er både sjov og underholdende, og samtidig er det en god måde at holde træningen vedlige. Det bliver ikke et nemt løb, for deltagerlisten er fyldt med hardcore simkørere, som har brugt mange flere timer i deres simulator end os ‘real life racers’. Men jeg ser frem til løbet og er sikker på, at det nok skal blive fedt, lyder det fra Mikkel Jensen.

Det 90 minutter lange Race Of Vikings skydes i gang onsdag den 29. april klokken 20.00 og sendes live på Youtube i alle fem nordiske lande med lokale kommentatorer.

Streamen kan ses live fra 20.00:

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: