Stærk Nürburgring-sejr til Mikkel Jensen: Slog konkurrenterne i Det Grønne Helvede

Foto: Mikkel Jensen Racing

Optur for Mikkel Jensen på Nürburgring, hvor den danske racerkører og ELMS-vinder lørdag tog sejren i første afdeling af det tyske langdistancemesterskab.

København – Mikkel Jensen fik den bedste genstart på 2020-sæsonen efter en lang Covid-19-pause, da han lørdag eftermiddag vandt årets første VLN-løb på Nürburgring for det tyske BMW-team Walkenhorst Motorsport. Danskeren stillede op sammen med britiske David Pittard, og duoen sluttede på en førsteplads efter fire timers hård kamp på den berygtede tyske racerbane.
– Det var lige det ræs, vi havde drømt om! Fantastisk comeback efter en alt for lang pause. Og ekstra fedt, at jeg som tidligere fabrikskører for BMW kunne køre en af deres egne biler til sejr for et kundeteam og endda slå fabriksbilerne. Eneste minus var, at vi ikke kunne få lov at fejre sejren på podiet grund af Covid-19-restriktionerne, men det overlever vi nok. Jeg er sikker på, at rigtig mange motorspotsfans har fulgt med på live-TV derude, lyder det fra en begejstret Mikkel Jensen.
Det var danskeren, som kvalificerede den PlayStation-sponsorerede BMW M6 GT3 på en femteplads, før det fire timer lange løb blev flaget grønt lørdag klokken 12.00. Løbet blev afviklet uden tilskuere, og restriktionerne betød også et minimalt antal mekanikeren og ingeniører i garagerne. Men alligevel lykkedes det altså for Jensen og Pittard at tage den generelle sejr og vinde foran fabrikssupporterede teams fra blandt andre Porsche og Mercedes-AMG.
– Vi kørte med nye dæk (fra Yokohama, red.) denne gang, og i mit første stint fik jeg nok presset dem en smule for meget. Derfor var jeg mere påpasselig på de første par omgange i mit andet stint, og det var dét, som fik os foran de andre. Jeg overtog bilen fra Pittard på en tredjeplads, og det var virkelig fedt at kunne aflevere den til ham igen på en førsteplads. Jeg syntes egentlig selv, at jeg havde svært ved at finde rytmen, for der var som altid rigtig meget trafik, men teamet fortalte mig over radioen, at alting så godt ud, og det viste sig da også, at vi havde styr på det, forklarer Mikkel Jensen.
– Superfedt at kunne levere en sejr til teamet, og naturligvis en stor tilfredsstillelse at kunne tage fra Nürburgring med en oplevelse af, at vi umiddelbart har gode betingelser for at kunne være med til at kæmpe om sejren i 24-timersløbet til september.
Næste opgave for Mikkel Jensen omhandler imidlertid et helt andet 24-timersløb, da danskeren om 10 dage drager til Frankrig for at møde og teste den LMP2-racer, som han skal køre på Le Mans til september for G-Drive-teamet.
Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: