Travl Porsche Carrera Cup-weekend venter for Bastian Buus: Fire løb på to dage

Foto: Porsche AG

Porsche-køreren Bastian Buus stiller op i både det tyske og franske Carrera Cup-mesterskab på Spa-Francorchamps den kommende weekend. Et travlt, men perfekt program for danskeren, som igen sigter efter topresultater.

Med tre træningssessions, to kvalifikationer og fire løb har Bastian Buus et weekendprogram, som kan give selv den mest inkarnerede racerkører sved på panden. Den 18-årige dansker er dog alt andet end stresset forud for de kommende dage på Spa-Francorchamps, hvor der skal kæmpes i både den tyske og den franske Porsche Carrera Cup-serie. Udsigten til de mange omgange på en af verdens mest berømte racerbaner gør blot den hurtige Buus yderligere motiveret.

– Nogle vil mene, at så mange løb på én weekend gør dig træt og udmattet, men for mig er det omvendt. Jeg bliver direkte motiveret af at vide, jeg har dobbelt så meget køretid på banen som mine konkurrenter. Formålet med at deltage i flere forskellige mesterskaber i år er netop at få så meget kørsel i kroppen som muligt. Jeg føler, at vi er godt forberedte til weekenden, blandt andet fordi, at vi har fået mulighed for teste på Spa-Francorchamps forud for løbet og dermed blive klogere på de ændringer, der er sket på banen, lyder det fra Bastian Buus.

Danskeren kommer til Belgien direkte fra en test på hollandske Zandvoort, og i sidste uge stod den også på test på Paul Ricard i Sydfrankrig. Bastian Buus har allerede taget hul på Porsche Carrera Cup France og Porsche Mobil 1 Supercup – hvor han i begge serier markerede sig som en af de hurtigste kørere – og den kommende weekend byder så på åbningsløbet i Porsche Carrera Cup Deutschland samt anden afdeling af Porsche Carrera Cup France.

I både den tyske og franske Carrera Cup-serie stiller Bastian Buus op for det tyske team Allied-Racing, mens han i Porsche Mobil 1 Supercup stiller op for østrigske BWT Lechner Racing.


– Der er ingen tvivl om, at Porsche Carrera Cup Deutschland har højeste prioritet for mig. Det er min anden sæson i den tyske serie, og det er dén, jeg føler, jeg skal vinde. Der er høje forventninger til åbningsløbet, og netop derfor er det perfekt for os, at vi har ekstra meget banetid til at optimere bilen og finde de rigtige setups for kvalifikation og løb. Især fordi, vejret tyder på at blive blandet hen over weekend. Det handler om at komme solidt fra start og få markeret sig som en af dem, som både er hurtige og svære at kæmpe mod.

Anden afdeling af Porsche Carrera Cup France og første afdeling af Porsche Carrera Cup Deutschland skydes i gang med officiel træning torsdag den 5.maj, mens kvalifikation og løb finder sted fredag den 6. maj og lørdag den 7. maj. Begge serier kan streames live på Youtube.

– – –

PORSCHE CARRERA CUP FRANCE/DEUTSCHLAND
TIDSPLAN – SPA-FRANCORCHAMPS

Torsdag 5. maj
10.00 – Træning #1 (PCCD) (60 min)
11.15 – Træning #1 (PCCF) (40 min)
14.35 – Træning #2 (PCCF) (40 min)

Fredag 6. maj
10.50 – Kvalifikation (PCCF) (30 min)
12.25 – Kvalifikation (PCCD) (35 min)
15.25 – RACE #1 (PCCF) (30 min + 1 omg.)
17.20 – RACE #1 (PCCD) (30 min + 1 omg.)

Lørdag 7. maj
09.05 – RACE #2 (PCCF) (30 min + 1 omg.)
10.55 – RACE #2 (PCCD) 30 min + 1 omg.)

Følg med LIVE (FR): https://www.youtube.com/c/PorscheFranceOfficiel
Følg med LIVE (DE): https://www.youtube.com/c/PorscheCarreraCupDeutschland

Bastian Buus Racing

Giv os gerne et like på Facebook og følg vores gruppe Nyt om Motorsport – så får du altid det nyeste!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: