Regnjakken er med Malthe Jakobsen til Spa-Francorchamps

©SRO/ JULES BEAUMONT
Foto: Cool Racing

European Le Mans Series kører i weekenden fjerde afdeling af mesterskabet på den belgiske Formel 1-bane i Ardennerne. Vejrudsigten lover regn, og det glæder den hurtige thybo.

Den 19-årige Peugeot Juniorkører har nemlig intet imod regnvejr, heller ikke selvom det kræver ekstra fokus og fintføling med bilen. Det er blot en god udfordring:

– Jeg kunne egentlig godt tænke mig at vi fik lidt regn under løbet. Det våde element passer mig godt, og selvom det øger risikoen for uheld under løbet, tror jeg, at det kan blive til vores fordel, siger Malthe Jakobsen.

Udover at banen og vejret passer thyboen rigtig godt, er det også én af de baner, hvor COOL Racing traditionelt har været stærke. De sidste to år har det fransk-schweiziske team sat pole position i LMP2-klassen på banen og ligget helt i toppen under løbene.

– Teamet har rigtig godt styr på banen, så jeg er overbevist om, at hvis vi har heldet med os, så bør vi køre med om sejren. Det vil også hjælpe os tilbage i kampen om mesterskabet, så der er ingen tvivl om at det er målsætningen, fortæller Malthe.


For Malthe Jakobsen er løbsweekenden på Spa-Francorchamps også et rart afbræk fra skolebænken. Det sidste hovedforløb på industritekniker-uddannelsen er godt i gang, og om tre uger venter svendeprøven:

– Jeg er glad for at jeg har holdt fast i at tage en uddannelse samtidig med at jagte motorsportsdrømmen, for min læreplads hos AKEA Automation har givet mig rigtig meget viden og erfaring, også på det personlige plan. Men det er også ret hårdt arbejde nu, hvor svendeprøven nærmer sig, så jeg glæder mig til at komme i mål og rette fokus 100 procent mod den drøm, som er gået i opfyldelse: at være racerkører på fuld tid.

I weekenden er fokus rettet mod et topresultat på den legendariske, belgiske racerbane. Løbet kan ses live søndag på live.europeanlemansseries.com fra klokken 11.30.

Malthe Jakobsen Motorsport

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: