Ringe udbytte for høj indsats på Watkins Glen

Foto: Malthe Jakobsen Motorsport/Sean Creech

Malthe Jakobsen fik ikke meget ud af sine og Sean Creech Motorsports’ forberedelser til tredje afdeling af IMSA Endurance Championship, som søndag aften dansk tid blev kørt på Watkins Glen.

Tidtagningen var første symptom på en løbsweekend, der ikke ville komme til at køre helt efter planen. Her fik Sean Creech Motorsports frataget deres omgangstid efter at mekanikerne havde arbejdet på bilen under tidtagningen. Dermed kunne Malthes medkører, dr. Lance Willsey, starte løbet fra 11. pladsen i LMP3-klassen.

Det begyndte ellers godt med den amerikanske læge bag rattet da det seks timer lange løb startede søndag eftermiddag dansk tid. Der var god fart i bilen, og Willsey var hurtigere end kørerne foran ham. Et overhalingsforsøg endte dog i et spin, og dér opstod problemet.

– Lance snurrede en omgang og motoren gik ud, men han kunne ikke få den i gang igen, så bilen måtte trækkes tilbage i pitten. Det viste sig at det var starteren som var død, så vi var 22 omgange bagefter, da der kom liv i motoren igen, fortæller Malthe Jakobsen, der gjorde sit for at indhente det tabte. Han var blandt de absolut hurtigste LMP3-kørere på banen og hentede en hel omgang tilbage på en times kørsel.

Desværre blev det ikke til mere køretid for den hurtige thybo. Med halvanden time tilbage blev løbet sat på pause i en god halv time på grund af farligt vejr, og da starten gik igen, kørte Joaõ Barbosa løbet til ende.


– Vi ændrede strategien undervejs i løbet, så jeg ikke skulle køre to timer i træk, men at jeg til gengæld kunne køre bilen i mål. Men fordi løbet var rødflaget måtte vi ikke skifte kører, så strategisk gav det ikke mening at tage et pitstop bare for at jeg kunne komme i bilen. Det er træls, men sådan går det en gang imellem, siger Malthe Jakobsen, som har haft årets første øv-weekend:

– Jeg har haft en fantastisk sæson indtil videre i år, så på en måde er det lidt lettere at håndtere. Det er surt for teamet, som har arbejdet hårdt for at vi kunne fortsætte den gode stil, men en gang imellem går ting altså i stykker.

For Malthes vedkommende er der ikke lang tid til at ærgre sig. Allerede tirsdag sætter han kurs mod det nordlige Italien, hvor tredje afdeling af European Le Mans Series køres på Monza i weekenden.

– Det bliver godt at komme tilbage til Europa og COOL Racing. Vi har en føring i ELMS og Michelin Le Mans Cup som skal forsvares, så der bliver ikke meget tid til at slappe af. Monza er en sjov bane, og jeg ved at både Michael og Mo er mere end klar til at fortsætte det hårde arbejde, siger Malthe Jakobsen.

Malthe Jakobsen Motorsport

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: