Så ruller CC-Cars DASU Classic

Foto: DASU

Gjønge Classic Rally skyder CC-Cars DASU Classic-sæsonen i gang – og sikke en pause.

Det er knap to måneder siden, første afdeling i CC-Cars DASU Classic skulle være afviklet. Nu er både serien, klubben Sydsjællands Automobil Klub (SAK) og deltagerne mere end klar. Den 20. juni kører mandskaberne de sydsjællandske veje tynde.

40 mandskaber er tilmeldt Gjønge Classic Rally, der naturligvis afvikles efter de gældende retningslinjer udstukket af myndigheder og af DIF. De mødes i grupper fra morgenstunden og får der udleveret ruten.

190 km skal tilbagelægges på de smukke veje med udgangspunkt fra SAKs lokaler ved gokartbanen i Barmosen ved Vordingborg. Herefter gælder det om at køre præcist og ramme den forudbestemte gennemsnitshastighed på sekundetaperne, der er indlagt på ruten.

Kontroller på sekundetaperne skal passeres i det rigtige sekund, ellers indkasserer mandskabet en tidsstraf. Vinder er naturligvis det mandskab, der kører mest præcist og altså indkasserer færrest strafsekunder.


Når Gjønge Classic Rally er afsluttet, kører mandskaberne hver til sit igen – de sociale arrangementer, der ellers kendetegner pålidelighedsløb, er grundet corona-situationen aflyst.

Selvom navnet lyder Gjønge Classic Rally, er det ikke hastighedsprøver som i rally. Navnet stammer fra da klubben SAK arrangerede de legendariske rallyprøver i Klinteskoven ved Møn. Der køres efter færdelsreglerne, men som navnet antyder, i klassiske biler, typisk fra før 1990.

Gjønge Classic Rally er første afdeling i CC-Cars DASU Classic-mesterskabet, der køres over fem afdelinger. Ved sidste afdeling kåres danmarksmestrene i de fire klasser, ekspert, elite, sport og touring. Resultater og mesterskabsstilling vil være på dasu.dk snarest efter løbet er afsluttet.

CC-Cars DASU Classic 2020 køres således:

20. juni i SAK (flyttet fra 25. april)
15. august i DHMC
12. september i DRC
26. september i MKC/SMKG
24. oktober i LOMS

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: