Sebastian Gravlund var marginaler fra Formel 4-titlen

Foto: Grippo

Han har kørt en afdeling af mesterskabet mindre end konkurrenterne. Alligevel sluttede han bare fem point fra førstepladsen i årets Danmarksmesterskab i Formel 4.

I weekenden blev finalen i det danske Formel 4-mesterskab kørt på FDM Jyllandsringen, og den 17-årige racerkører havde mesterskabet inden for rækkevidde. Bare tyve point adskilte ham og førstepladsen inden weekenden.

Sebastian har været stærkt kørende gennem hele sæsonen, og det høje tempo fortsatte i finaleweekenden. Lørdagens tidtagning var endnu et bevis på potentialet i den unge kører, da han satte Pole Position med næsten et sekund ned til næsthurtigste kører.

En udfordrende start på første heat sendte Sebastian ned på tredjepladsen efter to omgange, men han kæmpede sig hurtigt tilbage på andenpladsen, hvor han holdt sig heatet ud. Andenpladsen betød at Sebastian skulle starte på sjettepladsen i det næste heat på grund af reglen om reversed grid, så der skulle overhalinger til.

Og overhalet blev der. Ikke mange omgange efter starten var Sebastian på tredjepladsen og jagtede andenpladsen for fuld fart. Bare fire tiendedele sekund var der op til andenpladsen, da det ternede flag blev passeret.


Inden finaleheatet var afstanden til den mesterskabsførende reduceret til bare otte point. Med 25 point til vinderen og 18 point til andenpladsen ville en sejr lige akkurat ikke kunne afgøre mesterskabet – så held skulle der også til.

Det var til gengæld uheld, som endte med at påvirke det endelige resultat. Få sving inde i finaleheatet blev Sebastian ramt bagfra af en konkurrent som havde overvurderet vejgrebet på asfalten. Det sendte Sebastians racer i luften og ud i sandet ved siden af banen. Heldigvis kunne bilen fortsætte i næsten samme tempo, men ikke nok til at køre de vigtige point ind:

– Bilen landede i sandet, og jeg var egentlig sikker på at noget måtte være gået i stykker, men den kunne godt køre afsted. Hjulene var fyldt med sand, så det hele rystede og bilen kørte langt fra optimalt, så jeg kæmpede som en gal for at følge med, siger Sebastian, som sluttede løbet på tredjepladsen.

Bortset fra den manglende guldmedalje om halsen, som ærgrer Sebastian, hænger han ikke med næbbet over resultatet. Den unge racerkører har allerede bevist hvad han skulle:

– Jeg har kørt tre heat mindre end mine konkurrenter, og alligevel er jeg den med flest heatsejre gennem sæsonen. Og så slutter jeg bare fem point bagved mesteren. I weekenden var jeg den bedste af os i kvalifikation og alle tre heat. Det synes jeg egentlig fortæller rigeligt, siger Sebastian med et skævt smil og sender en tak til sine hårdtarbejdende mekanikere ved Team FormulaSport:

– Henrik og hele teamet har gjort hvad de kunne for at give mig den bedste bil hele sæsonen. Jeg har været i gode hænder, og deres indsats har en stor del af æren for at jeg er kommet så langt frem. Det har været en god sæson med mange gode minder! En stor tak til hele teamet og ikke mindst mine sponsorer, som gør det muligt for mig at jagte mine målsætninger på racerbanerne.

Nu kan Sebastian holde en måneds pause inden sæsonfinalen i det spanske Formel 4-mesterskab skal køres på Formel 1-banen i Barcelona.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: