Sebastian Øgaard fik sin racerdebut på Ring Djursland

Foto: Boxengasse

Selvom Sebastian Øgaard allerede har en del års motorsportserfaring med fra gokartsporten, var det alligevel et helt nyt kapitel som der blev taget hul på i weekenden. Her fik racerkøreren fra Ejstrupholm nemlig sin banesportsdebut i Formel 4-klassen på Ring Djursland.

Formel 4-klassen er internationalt anerkendt som en rugekasse for unge racertalenter, og debuten var med henblik på at tage en beslutning om næste skridt i karrieren for den unge racerkører.

For Sebastian Øgaard var der ingen høje forventninger til hverken resultater eller egne præstationer; der var udelukkende indlæring og nye erfaringer på menukortet. Og det gik faktisk helt godt.

– Det er gået super godt. Jeg havde ingen forventninger overhovedet, for jeg har kun siddet i bilen to gange tidligere på træningsdage, så det gjaldt bare om at finde sig til rette, fortæller Sebastian Øgaard, som i år har deltaget i det tyske gokartmesterskab, DKM, samt udvalgte EM og VM-løb.

– Da jeg skulle køre tidtagning var det på nye dæk. Jeg havde kun kørt på brugte dæk indtil da, så det tog mig lidt tid at vænne mig til hvordan de skulle bruges, men det var helt fint, forklarer Sebastian, som også havde sit at se til under løbene. Alligevel var der ro på inde bag hjelmen:


– Der var ikke så mange tanker, egentlig. Jeg fokuserede på at få lavet en god start og så holde mig ude af ballade med de andre kørere. Men der var da lidt andet at holde styr på, end jeg er vant til, erkender Sebastian Øgaard, som uden problemer håndterede både kobling og gearskifte i formelraceren.

Om to uger går turen til gengæld til Tyskland, hvor finalen i det tyske gokartmesterskab skal køres på banen i Ampfing. Sebastian ligger forud for det sidste løb på sjettepladsen i OK-klassen, mens han står til at vinde Rookie-mesterskabet.

Sebastian Øgaard Racing

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: