Simraceren Mikkel Gade er klar til rigtig racerdebut i USA

Formula-4-50
Foto: Mikkel Gade Racing og Ingmar Bötker

I den kommende weekend får den dobbelte Danmarksmester i simracing debut bag rattet af en rigtig racerbil – på Lime Rock Park i USA.

Der er på alle måder lang vej fra simulatoren hjemme i Danmark til en 160 hestekræfters Formel 4-racer på Lime Rock Park i Connecticut på den amerikanske østkyst. Den vilde mulighed er til gengæld opstået grundet den 19-åriges talent på de virtuelle racerbaner:

– Jeg har vundet DM i simracing de sidste to sæsoner, men jeg faldt over det her mesterskab, hvor førstepræmien var en fuld sæson i Skip Barber Race Series, og dét tænkte jeg at jeg skulle give et skud, fortæller Mikkel Gade, som investerede 120 dollars i deltagergebyr og endte med at vinde det eftertragtede sæde.

– Det er en stor drøm, som går i opfyldelse for mig, for jeg har længe haft en ambition om at skifte computerbanerne ud med den ægte vare. Nu har jeg fået muligheden, så jeg gør alt hvad jeg kan for at det skal lykkes.

Mikkel Gade vandt DM i Simracing for andet år i træk – dagen efter sikred e han sig en plads i Skip Barber Race Series. Foto: Ingmar Bötker

På trods af det åbenlyse talent i simracing bliver Mikkel Gade ikke sluppet direkte ud på Lime Rock Park uden intensiv træning og oplæring. Allerede i sidste uge rejste han til USA for at være med i et femdages træningsprogram med professionelle instruktører, så han har fået det grundlæggende på plads inden løbsdebuten.


– Jeg har kørt gokart i nogle sæsoner, men ellers har jeg kun kørt i min simulator derhjemme, så det har været rart at få noget træning og teori inden det hele går løs. Selve kurset har været super lærerigt, så jeg glæder mig til at komme på banen og måle mig mod andre kørere i weekenden, fortæller Mikkel Gade, som har gjort sit for at jagte drømmen om en karriere i motorsport.

Inden afrejsen til USA flyttede han fra hjemegnen i Hedehusene til Vejle for bedre at kunne arbejde med sine sportsgrene. Og på en måde kan Mikkel allerede nu sige at han lever drømmen:

– Mit team i esport, FYRA SimSport, holder til i Vejle, og så har jeg fået job som underviser i esport på et par skoler og i en gokarthal, så jeg kan tjene penge uden at gå på kompromis med en del ture til USA i løbet af sæsonen, siger Mikkel.

Mikkel har allerede taget hul på ræset i en femdages træningslejr hos Skip Barber.

Weekendens løb på Lime Rock Park kommer dog uden de store forventninger for den 19-årige debutant. Dem er der ikke brug for endnu:

– Det første løb handler udelukkende om at jeg skal gøre mit bedste og finde ud af hvor jeg skal blive bedre. Alt er nyt for mig, så placeringer er ikke det vigtigste lige nu, siger han og tilføjer:

– Og så skal jeg nyde hvert et sekund af det. Det bliver en kæmpe oplevelse at holde på gridden til det første løb og vente på at lamperne slukker og løbet starter, slutter Mikkel.

De to heat køres grundet den amerikanske Memorial Day mandag aften dansk tid. Lørdag gælder det træning og kvalifikation til mandagens løb.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: