Nicolai Kjærgaard klar til SPA 24 Hours

Foto: IGTC

Den 21-årige vestjyde stiller op til verdens største GT3 race i Belgien d. 24. oktober.

Efter mange måneders forberedelse er den unge Kjærgaard klar til den hidtil største udfordring i sin motorsportkarriere, 24-timers løbet på Spa, som er det største af sin slags i verden. 56 teams, halvdelen af dem fuldt professionelle, kommer til at kæmpe om æren i Ardennerne. Mange af de største bilfabrikanter er repræsenteret, og kørerne har trænet på bane og i simulator med support fra fabriksteamet.

Nicolai Kjærgaards tanker før løbet:
”I slutningen af 2019, blev jeg inviteret til Bentley Motorsport Academys ’shootout’ i Portugal. Jeg havde aldrig kørt i en GT bil før, derfor var jeg i starten ikke så hurtig som flere af de andre kørere, men dommerne blev imponeret af hvor hurtigt jeg lærte det. På det tidspunkt vidste jeg ikke hvor meget jeg skulle bruge evnen til at lære hurtigt i 2020, specielt som vi nærmer os mit første 24-timers løb nogensinde.

I forrige uge var vi på banen Spa Francorchamps for at køre test, og jeg har også tidligere kørt race på banen, kender den godt og føler mig hjemme i Bentleyen.
Vi arbejdede med vores testplan i både vådt og tørt føre, og fik kalibreret vores set-up til begge scenarier, men efter testen, har jeg stadig en spændt fornemmelse omkring hvad der kommer til at ske.

Misforstå mig ikke, jeg glæder mig super meget, og det kan ikke komme hurtigt nok, men der er meget ved et 24-timers løb, man ikke kan lære før man har oplevet det.


Det bliver første gang jeg skal køre race i mørket – det første stint i mørke bliver nok ret skørt. Spa er en hurtig bane, sædvanligvis er der op imod 60 biler i løbet, og der er stor variation imellem kørernes evner. I dagslys, kan man nemt afgøre hvilke biler foran og bagved der er professionelle kørere, og hvilke der er amatører. Hvilke man køre direkte race mod og hvilke der er på en anderledes strategi end os selv. Men jeg kommer til at være afhængig af teamet, til at videregive en del af den information.

Jeg tror alle forventer at Spa vil være vådt, fordi det er i oktober. Men jeg har set løbet mange gange og det er ofte også vådt i juli, hvor det normalt afvikles, så der bliver ikke den store forskel. Jeg tror at den største udfordring bliver at få dækkene til at fungere i det koldere vejr; at undgå blade på banen og at holde fokus i de lange mørke timer.

Jeg fortsætter mine Spa forberedelser ved at sørge for at jeg er veludhvilet, afslappet og i god form, så jeg er klar til at møde de nye udfordringer sammen med teamet. Jeg forventer ikke at mit første 24-timers løb bliver problemfrit, men jeg har forventninger til mig selv om at være positiv, lytte til teamet, og at lære fra og støtte mine teamkammerater så vi kan få det bedst mulige resultat på dagen’’.

Nicolai og hans to teamkammerater, skotske Ewan og engelske Frank, repræsenterer Bentley i år. Normalt er der tusindvis af tilskuere på Spa, men på grund af corona restriktioner bliver løbet i år afholdt uden publikum, men det gør ikke presset mindre på den unge kører, det er stadig en enorm udfordring.
Konkurrencen på Spa er ubarmhjertig, og alle er med for at vinde. Sidste år løb giganten Porsche af med sejren, og med 8 professionelle teams i år, har de sat alt ind for at gentage succesen. Det lægger et stort pres på det unge team hos Bentley, men det må man forvente som professionel racerkører, og det ændrer ikke på Nicolais attitude.

Løbet starter lørdag d. 24. oktober kl. 15.30 og streames online: https://www.gt-world-challenge-europe.com/live

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: