Malthe Jakobsen vinder asiatisk Formel 4-finale på Sepang

Foto: Jakobsen Motorsport

Den 15-årige Malthe Jakobsen fra Sennels i Thy har tilbragt de sidste to uger i Malaysia sammen med sin nye træner, Morten Dons. Målsætningen for turen var udvikling af Malthe som racerkører både på og udenfor banen, samt afprøve hans evner på den internationale racerscene.

Det hele startede, da Malthe fik en meget sen invitation fra promotoren for Formel 4-serien i Asien, Peter Thompson. Med stærk hjælp fra Malthes sponsorer lykkedes det i løbet af blot fem dage at få økonomien og logistikken på plads, så turen kunne blive en realitet. I løbet af de sidste to uger er der blevet både testet og kørt løb i regnvejr og høj solskin, og med temperaturer på op til 38 grader og en banetemperatur på over 50 grader, bød den Malaysiske “vinter” på masser af udfordringer at arbejde med.

“Det har været meget anderledes end at køre i Danmark, for det varme vejr krævede et større fokus på dækkene, og samtidig var banen ikke i nærheden af noget, jeg har prøvet før”, fortæller Malthe Jakobsen, som har fået stor hjælp af sin træner:

“Morten og jeg har arbejdet rigtigt godt sammen. Han har gjort tingene anderledes, end jeg tidligere har prøvet, men det har hjulpet mig rigtigt meget.”

Det har været en meget stejl indlæringskurve for Malthe, hvilket også tydeligt afspejlede sig i den sidste løbsweekend, hvor Malthe i kvalifikationen kørte tredje hurtigste tid af de 14 startende kørere. Samtidig var han også den, som brugte færrest omgange, og havde dermed sparet bedste muligt på sine dæk, til de tre efterfølgende heats.


Dette kom også thyboen til gode allerede i første løb, hvor han kunne køre en flot og sikker tredjeplads hjem. Til det næste løb var startrækkefølgen vendt om, og Malthe skulle derfor starte som nr. 12. Fra bagerste placering i feltet kørte han sig flot frem, og kæmpede sig op på en sjetteplads, men en snurretur sidst i racet sendte Malthe tilbage.

Inden aftenens finaleløb kom regnen ind over Sepang-banen, og der var lagt op til et heat i både mørke og regn. Startrækkefølgen var igen – til Malthes held – blevet vendt, og Malthe startede på andenpladsen. Efter en lidt skæv start kom thyboen hurtigt tilbage og kom ud af andet sving på førstepladsen. Herefter så han sig ikke tilbage og kørte en sikker sejr hjem med seriens samlede vinder, franskmanden Alessandro Ghiretti, fire sekunder efter sig.

Finalen blev den perfekte afslutning på hele turen og den imponerende udvikling, Malthe har været igennem, og som altså endte med at give Malthe sin allerførste Formel 4-sejr.

“Det har været den fedeste tur og jeg har udviklet mig som racerkører på ret kort tid,” konstaterer en stadigt storsmilende Malthe Jakobsen fra Kuala Lumpur, hvor turen snart går hjem mod Danmark.

“Jeg er virkelig taknemmelig for tilliden og opbakningen fra alle mine sponsorer, DASU og Team Danmark, og hele mit netværk. Nu skal der arbejdes på at lave endnu bedre resultater i 2019”, slutter han.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: