Svær hollandsk weekend for Nicolai Sylvest

Foto: Nicolai Sylvest PR

Nicolai Sylvest var i weekenden til start i den femte afdeling af ADAC GT Masters, som denne gang skulle køres på Circuit Park Zandvoort i Holland – en bane, som han har stiftet bekendtskab med før. Forventningerne var store, især da den 21-årige unge Team Danmark-eliteatlet viste stor form ved sidste løb for 14 dage siden på Nürburgring, hvor han satte pole position foran 34 konkurrenter.

”Desværre blev det en rigtig svær weekend for os,” siger Nicolai Sylvest. ”Vi havde svært ved at finde det rigtige setup til kvalifikationen, som er så vigtig i ADAC GT Masters. På denne bane har man kun en eller højst to omgange til at sætte tiden, mens dækkene har det optimale greb, og det lykkedes ikke rigtig for os.”

Nicolai Sylvest skulle køre lørdag morgens kvalifikation, hvor resultatet bestemmer startplaceringen til lørdagens heat, men han og teamet ramte ikke det rigtige setup. Det lykkedes ham dog at blive hurtigste kører i teamet, og det rakte til en startposition som nummer 14 ud af det store felt med 34 biler.

”Mine forventninger til et godt resultat i heatet var nu noget højere, for jeg vidste, at løbs-setuppet var meget bedre end på vores kvalifikations-setup,” siger Nicolai Sylvest.

Da starten gik, kom Nicolai Sylvest fint afsted, men ved nedbremsningen for enden af langsiden skete der det, der normalt ikke skal kunne ske, da bilen jo kører med ABS-bremser. Det ene forhjul låste og for ikke at påkøre de forankørende, lykkedes det Nicolai Sylvest noget heldigt at undvige et kæmpe crash og i stedet få bilen ud i sandfanget. Heldigvis lykkedes det ham af få bilen ud på banen igen uden større skader, og da der to sving længere fremme var sket et andet uheld, som fik en safety car på banen, kunne han komme op til den bagerste, som den sidste af de 33 resterende biler i feltet.


Da løbet hurtigt blev givet frit igen, pressede Nicolai Sylvest hårdt på, lavede mange flotte overhalinger og kørte på konkurrencedygtige tider svarende til dem, de forreste biler i feltet satte. Bilen var således på en 20. plads, da han dykkede i pit for at aflevere den til Kim-Luis Schramm. Desværre var pitstoppet en tiendedel af et sekund for hurtig, så teamkammeraten måtte gennemføre en drive through-straf grundet dette, hvilket slukkede drømmen om et acceptabelt resultat. I stedet sluttede de på en skuffende 25. plads.

”Søndag morgens kvalifikation skulle min medkører Kim-Luis køre, og han måtte også sande, at det var mere end svært at sætte en ordentlig tid, og vi måtte tage til takke med en 28. startplads til søndagens heat,” siger Nicolai Sylvest.

Da Kim-Luis Schramm afleverede bilen i pitten til køreskiftet, lå den på en 25. plads. Nicolai Sylvest pressede igen bilen til maksimum og lavede den ene flotte overhaling efter den anden og var en af de absolut hurtigste i det store felt. Det lykkedes den unge kører fra Jægerspris at komme hjem på en godkendt placering som nummer 17, mens der også blevet scoret point til juniormesterskabet for kørere under 25 år.

Nicolai Sylvest fik kæmpe ros fra hele teamet med sin præstation, og selv om slutresultatet ikke gav den ønskede placering, viste han, at hvis de rette betingelser er til stede, kan han køre med om podiet.

Næste løb køres allerede i weekenden 7.-9. september på Sachsenring lidt syd for Berlin – en bane som Nicolai Sylvest tidligere har vist ligger godt til ham, da han de sidste to år har været med helt oppe blandt de allerhurtigste. Løbet kan følges live på www.adac-gt-masters.de.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: