Svensk DTC-kører fortsætter i TCR Denmark

Foto: Toni Persic

2019 var Toni Persic’ første år i dansk racing, da han trådte ind i DTC. Nu er svenskeren tilbage, denne gang i TCR Denmark.

Skiftet til TCR Denmark er et, som den 49-årige kører fra forventer sig meget af. Men trods at Sverige også har en TCR-serie, så valgte Persic alligevel, at han gerne ville køre mere i Danmark:
– Sagen er, at vi sidste år blev kontaktet af DTC og blev inviteret til at køre i serien. Vi blev taget enormt godt imod af alt og alle i Danmark, og jeg følte mig bare hjemme med det samme. Det vil jeg gerne have mere af, så derfor blev det TCR Denmark for mit vedkommende. Jeg er især imponeret af det danske publikum, for der kommer altid masser af tilskuere, hvilket vi ikke altid ser herhjemme, siger han.

Den gode opbakning gav mod på mere:
– Opbakningen er helt vildt god i dansk racing. Vi fik masser af hjælp sidste år, og jeg har helt ærligt ikke mødt noget lignende. Det er fantastisk at folk hjælper hinanden sådan, og at køre i Danmark har i hvert fald lært mig, at det umulige oftest er muligt alligevel.

Det næste skud på stammen er på vej – Toni Persics søn, William Nyberg, skal også køre i TCR-raceren, omend det i første omgang bliver i den svenske STCC. Foto: Toni Persic

Travl sæson på vej
Toni Persic har allerede kørt de første kilometer i en TCR-racer og fik et godt førstehåndsindtryk. Han ser serien som en ny start – ikke mindst for sig selv:

– Jeg har testet bilen og føler, at jeg helt sikkert har en bedre chance i TCR end i DTC. Vi sigter helt sikkert højt. Det bliver en frisk start for alle at komme ud i TCR – det gælder os, det gælder feltet, og det gælder vel for så vidt motorsporten i Danmark også. Jeg tror det bliver godt, og jeg tror frem for alt, at det vil udligne noget af forskellen mellem holdene, at TCR er som TCR.
Bilen føltes rigtig god og meget effektiv. Og varm – der er jo vinduer, og det er jeg jo ikke vant til fra DTC, griner han.


Toni Persic er imidlertid ikke familiens eneste racerkører, og familien kommer sideløbende også til start i Sverige i år i både STCC og V8 Thundercars. Tonis søn, William Nyberg, skal nemlig også ud at prøve kræfter med teamets Volkswagen Golf TCR, omend det bliver i den svenske STCC, at den 20-årige Nyberg i første omgang skal til start:

– Det er ingen hemmelighed at jeg er i min karrieres efterår i racing, så jeg prøver at line min søn op til at køre i stedet for. Jeg er 49 år, så det går den vej. Jeg glæder mig til at se, hvad William kan opnå, for han har ikke kørt så meget andet end nogle tests indtil nu, så det bliver en stejl indlæringskurve, men jeg glæder mig til at give ham chancen.

 

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: