Tæt sæsonstart i OK Mobil 1 Legend Car Cup

Foto: OK Mobil 1 Legend Cars

Mathias H. Jensen, Anders Elkjær og Magnus Madsen tog hver en løbssejr

Der er en spændende og meget åben sæson i vente i OK Mobil 1 Legend Car Cuppen. Det er den umiddelbare konklusion efter weekendens sæsonåbning på FDM Jyllandsringen, hvor kørerne i de små, hidsige racervogne for første gang i år var i aktion i tætte dueller.

De tre løb på racerbanen ved Silkeborg endte med at få hver sin sejrherre i form af Mathias H. Jensen, Hinnerup, Anders Elkjær, Grenå, og Magnus Madsen, Skjern – en trio, som nu også topper mesterskabstabellen.

Traditionen tro startede tidtagningens 20 hurtigste kørere i omvendt rækkefølge i første heat, og her leverede Kim Schmidt Petersen, Hadsten, den bedste start ved fra position 4 at skyde frem og gå i front.

Oldboys-køreren kunne gennem det meste af heatet nyde godt af de tvekampe, der fandt sted bag ham, og med tre omgange igen havde han således et lille sekunds forspring til Thomas Iversen, Horsens. Men så kunne Thomas Iversen ikke længere modstå presset fra de bagvedliggende kørere. Først smuttede Magnus Madsen – der var startet som nummer 16 – forbi. Så fulgte Joachim Lee Holmstoel, Silkeborg – der havde arbejdet sig op fra startposition 17 – og nu lagde de pres på Kim Schmidt Petersen.


Et kiks på allersidste omgang betød, at Kim Schmidt Petersen ikke blot måtte lade begge smutte forbi. Anders Elkjær og Kevin Verner Jensen, Silkeborg, fulgte også med. Og selv om Kim Schmidt Petersen krydsede målstregen på femtepladsen som bedste oldboyskører, blev han med en tillægsstraf på tre sekunder for at trængning af en deltager rykket endnu længere tilbage i rækkerne.

Andet heat førte Kevin Verner Jensen fra start forfulgt af sin fætter Joachim Lee Holmstoel, den forsvarende mester Magnus Madsen og sidste års treer i mesterskabet, Mathias H. Jensen. Og det var sidstnævnte, som her var hurtigste mand. I løbet af fire omgange havde han fået passeret de tre rivaler foran sig, og Mathias H. Jensen kunne vinde heatet foran Anders Elkjær og Magnus Madsen.

Med pole position havde Mathias H. Jensen det bedste udgangspunkt til tredje og sidste heat, og han var da også første kører ind i FDM Jyllandsringen første sving efterfulgt af Anders Elkjær og Magnus Madsen.

Men da han afsluttede første omgang, blev han mødt med et flagsignal, der viste, at han havde tyvstartet. Da han havde gennemført sin strafbane for forseelsen, lå Mathias H. Jensen nu på syvendepladsen lige bag Kevin Verner Jensen, mens Anders Elkjær havde overtaget føringen. Det lykkedes djurslændingen at udbygge sit forspring og dermed blive dagens tredje løbsvinder, men sejren kom ikke i hus foran Magnus Madsen.

Kevin Verner Jensen havde så meget fart i sin vinderbil fra 2016, at han kunne køre sig frem og tage andenpladsen, mens Magnus Madsen og Mathias H. Jensen lige til det sidste kæmpede om tredjepladsen.

Hvor der var stor åbenhed og variation i udfaldet forrest i feltet, lykkedes det oldboysmesteren Lars Bohnensach Ebbesen, Varde, at indlede sit titelforsvar med en maksimumscore. I tidtagningen var han med tredjebedste tid den ene af blot to oldboyskørere, som kom i top 10, og selv om tillægsstraffen til Kim Schmidt Petersen gav Lars Bohnensach Ebbesen oldboyssejren i første heat, kørte han sig til sejren i de to resterende heat.

 

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: