Tætte opgør i Danish Endurance Championship

Rola-Racing-Team-Lindholm-Leasing-Holmgaard-Motorsport-og-LWP-Racing-var-nogle-af-de-fremtrædende-teams-i-Danish-Endurance-Championship-foto-Henning-Smed

Padborg Park lagde i weekenden asfalt til årets femte og sjette løb i Danish Endurance Championship, og det blev i flere af mesterskabets divisioner til spændende og tætte opgør.

Et af de tætte opgør oplevede man i specielt i N1-klassens løb søndag, hvor de seks første mandskaber efter en times tæt og intenst race alle sluttede på omgangshøjde. Flere gange undervejs skiftede føringen, og netop som det så ud til, at Team HH Racing skulle gå helt til tops, blev teamets sorte Peugeot 207 kaldt i pit for at afsone en stop-and-go-straf, da man havde været for hurtig under det obligatoriske pitstop. Det rykkede Jesper Holst og Rasmus Holmegaard Hansen udenfor topkampen, som i de sidste minutter i stedet bølgede frem og tilbage mellem Team Far-og-søn med René Nielsen og Søren Behnfeld og Team Syddjurs Racing, hvor Rasmus Pedersen søndag var ene om at sidde bag rattet af teamets Peugeot 106. Det endte med, at det var Team Far-og-søn, der tog divisionssejren med 1,6 sekunders forspring.

I A2-divisionen, som med ti startende mandskaber var den største på Padborg Park, blev afgørelsen også tæt.

Dennis Nymand og Michael Vesthave jr. var i deres BMW Z4 godt kørende, men selv om Sally Racings Renault Clio med Martin Sally og Mads Christensen blev idømt to strafbaner på grund af en tyvstart, var det alligevel sidstnævnte hold, som vandt divisionen med 2,5 sekunders forspring. Denne sejr bragte holdet frem på førstepladsen i pointtabellen i A2-divisionen, mens holdet på tredjepladsen i denne division – Sander Steffensen og Christian Lystoft – fik tilbagelagt så mange omgange, at de fortsat fører i kampen om distancemesterskabet, selv om deres forspring er blevet reduceret til 1,1 kilometer.

Bergmann Motorsport med Michael og Chris Bergmann vandt lørdagens løb generelt og blev toer generelt i søndagens løb, og de scorede dermed maksimumpoint i SP2-divisionen, mens A6-divisionen fik to forskellige vindere i de to løb. I lørdagens løb, som blev kørt kort før solnedgang, vandt Team Lindholm Racing med Henrik Bollerslev, mens søndagens løb havde Jonas og Magnus Holmgaard som vindere.