TCR Denmark arbejder på ny løbskalender

Foto: TCR Denmark / Sætheren Motorsport / Xynamic

TCR Denmark og holdet bag arbejder i øjeblikket på højtryk for at skabe en ny kalender, der kan sikre, at premieresæsonen 2020 kan køres med en så bred og varieret løbskalender som muligt.

Ændringerne kommer i kølvandet på regeringens seneste udmeldinger mandag aften, hvor det blev gjort klart, at arrangementer, som samler mange mennesker, vil være forbudt til og med august måned. Som landet ligger nu, så er en åbning i september med tilskuere sandsynlig – og derfor arbejdes der i øjeblikket intenst på at få skabt en ny løbskalender, forklarer direktør i TCR Denmark, Martin Jensen:

– At få skudt TCR i gang i Danmark har alt andet lige fået de største bump på vejen man kan forestille sig. Vi er tilbage i planlægningsmodus igen og vi arbejder tæt sammen med både baner og teams. Trods udfordringerne regner vi med, at sæson 2020 kan gennemføres med fire eller fem løb. Samtidigt vil jeg gerne fremhæve den utroligt flotte opbakning, vi har mødt fra løbsarrangørerne og teams igennem den her svære tid, forklarer han.

Kalenderens aktuelt to sidste løb ligger udenfor den periode, som forbuddet strækker sig over, og det er derfor vores forventning, at løbet den 26–27. september på Ring Djursland samt løbet den 10–11. oktober på Padborg Park kan køres med tilskuere og som planlagt.

TCR Denmark arbejder i øjeblikket med flere muligheder for at finde en attraktiv kalender:


En mulighed er, at man kører de to løb på Jyllandsringen, Juniløbet og Grand Prix Danmark i august, uden tilskuere. Det kræver dog, at myndighederne giver lov til det.

En anden mulighed, der undersøges er, at TCR kører Night Race på Padborg Park den 12–13. september.

En tredje mulighed er en ny superweekend på Jyllandsringen i slutningen af oktober.

En fjerde mulighed er at erstatte Juniløbet og Grand Prix Danmark med et dobbeltløb på Jyllandsringen i den første weekend i september, altså den 4–6. september. Både lørdag og søndag vil hver tælle som en fuld afdeling i TCR Denmark. Der vil således være tidtagning og tre TCR-heats både lørdag og søndag, mens træning allerede vil være om fredagen. Det vil give masser af actionfyldt TCR racing både lørdag og søndag og kan være en fantastisk måde at starte en ellers udfordret sæson på.

At det så hurtigt er lykkedes at genstarte planlægningen af 2020, er noget, som Martin Jensen glæder sig over i en ellers svær tid for motorsporten i det hele taget:
– Vi synes, vi har en ret god plan A, B og C i det her – for ud at køre, det kommer vi! Vi skylder udøvere og teams, at de får en god sæson trods alt. Den bliver kort og mega intens, men vi skal i hvert fald ud at køre nok afdelinger til, at vi kan kåre en værdig mester i TCR Denmark 2020.

Aktuelt er forventningen, at TCR Denmark kører mellem fire og seks afdelinger i 2020.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: