Theodor Jensen startede sæsonen med sejr

Foto: Grippo

Årets første løb i det danske Formel 4-mesterskab blev vundet af Theodor Jensen, da racertalenterne tog hul på 2023-sæsonen på Padborg Park.

Vinterens utallige timers træning har virket. Med bare én sæson i rygsækken som racerkører kan man sjældent forvente at kunne blande sig i toppen af landets førende talentmesterskab. En blanding af talent og hårdt arbejde har dog gjort det muligt for den 16-årige randrusianer at blande sig i toppen af feltet fra starten af sin bare anden sæson.

Allerede i kvalifikationen til første heat var han hurtigste kører med næsten to tiendedele sekund ned til næstbedste kører. Fra den optimale startplacering tog han starten og kørte årets første heatsejr i hus foran sin teamkammerat i Team FormulaSport, Mathias Bjerre Jakobsen.

Andet heat gav større udfordringer, da startrækkefølgen afgøres af resultatet fra første heat med den krølle, at de otte forreste bliver vendt om – så Theodor startede fra ottendepladsen og med sine værste konkurrenter foran sig. En stærk start betød, at han allerede efter én omgang var fremme på fjerdepladsen, hvorefter resten af løbet blev en længere kamp om placeringen med teamkammeraten. Theodor sluttede heatet på femtepladsen – nok til at sikre en startplacering i første række til finaleheatet.

Her kom Theodor godt fra start og gjorde sit forsøg på at jagte den førende Formel 4-racer. Efter fire omgange sluttede jagten brat, da en misforståelse mellem de to teamkammerater sendte begge biler af banen. Det kostede point til mesterskabet – og en lidt stram stemning efterfølgende.


– Vi var ikke helt enige om hvem, der havde ret i den her situation, men uanset hvad skal teamkammerater helst ikke køre hinanden af banen. Nu ser vi fremad og kommer stærkt tilbage næste gang, siger Theodor Jensen, der dog ikke ser mere fremad, end at han kan glæde sig over både pole position og heatsejr:

– Det var bare fedt. Jeg har arbejdet hårdt det sidste halve år, og at jeg med det samme kan se resultatet både på omgangstiderne og resultatlisten, det giver blod på tanden til at fortsætte arbejdet.

Arbejdsopgaverne fortsætter allerede i den kommende weekend, hvor det spanske Formel 4-mesterskab kører første afdeling på den legendariske Spa Francorchamps-bane i Belgien.

– Jeg glæder mig virkelig. Jeg føler mig klar til at tage hul på sæsonen og se hvor godt, jeg kan klare mig på den store scene. Det spanske mesterskab er måske verdens hårdeste Formel 4-serie, så jeg forventer at få hård modstand – men det er også den bedste måde at lære på, slutter Theodor Jensen.

Giv os gerne et like på Facebook og følg vores gruppe Nyt om Motorsport – så får du altid det nyeste!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: