Thy’sk racerkører får internationel racerdebut

Foto: Photo-Graphic

Den blot 15-årige thybo, Malthe Jakobsen, har netop fået en aftale på plads, som sikrer ham sin internationale debut. Han har fået en startplads til de to sidste afdelinger af Formula 4 Asia, der skal køres på den kendte F1-bane Sepang i Malaysia.

Med baggrund i sin flotte debutsæson i den danske F4 serie modtog Malthe sent torsdag aften i sidste uge et tilbud om at prøve talentet af i F4 Asien, som har endnu to afdelinger tilbage af deres mesterskab. Disse to afdelinger køres på Formel 1-banen Sepang i Malaysia den 24. – 25. november og 1. – 2. december. På blot fem dage er det lykkedes Malthe at finde det budget, som skulle til ved hjælp af stærk opbakning fra sine lokale sponsorer.

“Det er en fed mulighed at få tildelt og jeg er virkelig glad og stolt af, at vi har fået det til at lykkes”, fortæller en begejstret Malthe Jakobsen. “Vi fik besked sent torsdag aften i sidste uge omkring muligheden, og at det på så kort tid kunne lykkes at finde midlerne til at kunne tage afsted, er helt utroligt! Jeg er virkelig taknemmelig for mine fantastiske sponsorer”

Sammen med Malthe er også både DASU og Team Danmark begejstrede for muligheden. Sportschef fra DASU, Bo Baltzer, udtaler således: “Jeg er meget begejstret for denne mulighed for Malthe, da det vil give ham mange kilometer og international erfaring, der vil ruste ham stærkt til 2019 sæsonen og en kommende international karriere”.

Med til de to løb vil der også være masser af testkilometre i bilen og på banen. Bilen som anvendes i Formula 4 Asia er identisk med den danske F4 bil. Dog køres der i Asien på Hankook-dæk i stedet for Pirelli, som anvendes i Danmark. Hele turen er derfor både den perfekte afslutning på en god sæson og en fantastisk forberedelse til den kommende 2019 sæson.


Udover der skal læres en ny bane og nye dæk, at kende, så skal turen også bruges til at indvie et nyt samarbejde udenfor racerbilen. Malthe har således indgået et samarbejde med racerkøreren Morten Dons fra Struer, som kommer til at assistere Malthe i 2019. Mortens rolle bliver som coach / mentor, hvor hans mange års erfaringer fra international motorsport skal komme Malthe til gode.

”Jeg har fulgt Malthe på sidelinjen de sidste par år, og hjulpet til med sponsormateriale, gode råd og generel sparring omkring alle de valg, som foregår uden for racerbanen. Jeg glæder mig til at tage samarbejdet et skridt videre, hvor jeg kommer til at arbejde endnu mere med Malthe og dermed være med til at forme og udvikle ham som racerkører”, udtaler Morten forud for turen til Asien.

”Vores samarbejde kommer dermed til både at dreje sig om det køretekniske på banen og den mentale forberedelse, og i høj grad omkring karriererådgivning og få de bedste aftaler på plads med teams.”

 

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: